Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βλ. Ζιρινόφσκι: Εάν οι Αμερικανοί δεν ψηφίσουν Τραμπ τότε ίσως έχουμε πυρηνικό πόλεμο

Βλ. Ζιρινόφσκι: Εάν οι Αμερικανοί δεν ψηφίσουν Τραμπ τότε ίσως έχουμε πυρηνικό πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Ζιρινόφσκι, Εκλογές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία, Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, Χίλαρι Κλίντον,

Οι Αμερικανοί πρέπει να ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ τον επόμενο μήνα αλλιώς κινδυνεύουν να συρθούν σε έναν πυρηνικό πόλεμο, σύμφωνα με τον Ρώσο υπερεθνικιστή πολιτικό Βλάντιμιρ Ζιρινόφσκι.

Την εξωφρενική αυτή δήλωση έκανε ο Ζιρινόφσκι σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ο Ζιρινόφσκι υποστήριξε ότι ο Τραμπ είναι ο μόνος που μπορεί να αποκλιμακώσει τις επικίνδυνες εντάσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον.

Αντιθέτως, η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, υποστήριξε ο Ζιρινόφσκι.

Πολλοί Ρώσοι θεωρούν τον Ζιρινόφσκι έναν κλόουν της πολιτικής που κάνει εξωφρενικές δηλώσεις για να τραβά την προσοχή, αλλά συνάμα όλοι γνωρίζουν ότι είναι ένας αφοσιωμένος υπηρέτης της πολιτικής του Κρεμλίνου και πολλές φορές λέει ακραία πράγματα για να “μετρώνται” οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

“Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορούν να γίνουν χειρότερες. Το μόνο χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να ξεκινήσει ένας πόλεμος”, είπε ο Ζιρινόφσκι μιλώντας στο Reuters στο τεράστιο γραφείο του στον 10ο όροφο της ρωσικής Δούμας, δηλαδή της κάτω Βουλής.

“Οι Αμερικανοί που ψηφίζουν για Πρόεδρο στις 8 Νοεμβρίου πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ψηφίζουν για την ειρήνη επί της Γης εάν ψηφίσουν Τραμπ. Αλλά εάν ψηφίσουν τη Χίλαρι είναι πόλεμος. Θα είναι μια ταινία μικρού μήκους. Θα υπάρξουν παντού Χιροσίμες και Ναγκασάκι”.

Η Ουάσιγκτον έχει διαφορές με τη Ρωσία στο ουκρανικό. Έχουν ανταγωνισμό στη Συρία. Και ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διεξάγει διαδικτυακό πόλεμο με χάκερς ενάντια στο δημοκρατικό κόμμα.

Οι Ρώσοι από την πλευρά τους διαψεύδουν ότι έχουν την οποιαδήποτε ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές.

“Αυτός [ο Τραμπ] δεν νοιάζεται για τις Συρία, Λιβύη και Ιράκ και γιατί στην ευχή η Αμερική θα έπρεπε να εμπλέκεται σε αυτές της χώρες; Και η Ουκρανία. Ποιος χρειάζεται την Ουκρανία;” είπε ο Ζιρινόφσκι, ο οποίος έχει δηλώσει ότι υπήρξε φίλος του Σαντάμ Χουσεΐν και του Μουαμάρ Καντάφι.

“Ο Τραμπ θα έχει μια λαμπρή ευκαιρία να κάνει τις σχέσεις πιο ειρηνικές… Είναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει”, είπε, προσθέτοντας ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να κερδίσει μέχρι και το Νόμπελ Ειρήνης.

Από την άλλη, περιέγραψε τη Χίλαρι Κίντον σαν “μια κακιά πεθερά” και είπε ότι η θητεία της ως υπουργός Εξωτερικών υπό τον Ομπάμα την περίοδο 2009-2013 έδειξε ότι είναι ακατάλληλη για να ηγηθεί της χώρας.

“Λαχταρά την εξουσία. Η άποψή της είναι ότι η Χίλαρι είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στον πλανήτη, ότι η Αμερική είναι μια εξαιρετική χώρα, όπως έχει πει ο Μπάρακ Ομπάμα. Αυτό είναι επικίνδυνο, θα μπορούσε να ξεκινήσει έναν πυρηνικό πόλεμο”.

Σχετικά άρθρα