Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιφυλάσσει χημικό πόλεμο στους δρόμους της Μοσούλης

Το Ισλαμικό Κράτος επιφυλάσσει χημικό πόλεμο στους δρόμους της Μοσούλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα,

Η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει το χημικό της οπλοστάσιο όταν θα πολιορκηθεί στη Μοσούλη.

Σύμφωνα με το ARA News, που επικαλείται καλά ενημερωμένες πηγές του, το Ισλαμικό Κράτος έχει μεταφέρει μεγάλες ποσότητες χημικών όπλων από τη Συρία στη Μοσούλη του βορειοδυτικού Ιράκ.

“Το Ισλαμικό Κράτος έφερε μεγάλα φορτία χημικών όπλων, συγκεκριμένα αέριο χλώριο και αέριο μουστάρδας, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα”, ισχυρίζεται ο Ιρακινός δημοσιογράφος Ραφάτ Αλ Ζαράρι.

Η εισαγωγή χημικών όπλων στην πόλη που προετοιμάζεται για πολιορκία από τις ιρακινές δυνάμεις και τους Κούρδους Πεσμεργκά, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, σαφώς και σημαίνει μόνο ένα πράγμα: ότι οι τζιχαντιστές ετοιμάζονται για χημικό πόλεμο ακόμα και μέσα στους δρόμους της πόλης.

“Εάν αυτές οι πληροφορίες επαληθευτούν, ίσως να αντιμετωπίσουμε μια πιο σύνθετη κατάσταση από αυτή που περιμέναμε στη μάχη για τη Μοσούλη”, είπε Κούρδος αξιωματικός των Πεσμεργκά μιλώντας στο ARA News.

“Γνωρίζουμε τις κινήσεις του ISIS στη Μοσούλη. Η οργάνωση πρόσφατα άλλαξε τις θέσεις της μέσα στην πόλη και έστησε νέα σημεία ελέγχου στα προάστια. Οι τρομοκράτες είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν με όλες τις δυνάμεις τους στη μάχη της Μοσούλης”.

“Η χρήση χημικών όπλων είναι πολύ πιθανή και θα προετοιμαστούμε και για αυτό το ενδεχόμενο”, κατέληξε ο Κούρδος αξιωματικός που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του.

Σχετικά άρθρα