Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

BasNews: Ο Πούτιν “πούλησε” τους Κούρδους της Συρίας με αντάλλαγμα το Χαλέπι

BasNews: Ο Πούτιν “πούλησε” τους Κούρδους της Συρίας με αντάλλαγμα το Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Στις 10 Οκτωβρίου συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Οι δυο τους συζήτησαν πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων τον πόλεμο στη Συρία και το κουρδικό ζήτημα.

Μια πηγή παρούσα στη συνάντηση αποκάλυψε στο BasNews ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαίτησε από τον Βλάντιμιρ Πούτιν να κλείσουν τα γραφεία του κουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος της Συρίας, του PYD, στη Μόσχα και να διακόψει την οποιαδήποτε υποστήριξη δίνει στους Κούρδους της Συρίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή του BasNews, ο Βλάντιμιρ Πούτιν συμφώνησε αλλά ζήτησε ως αντάλλαγμα από την Τουρκία να κάνει τα στραβά μάτια στα ρωσικά στρατεύματα στο Χαλέπι της Συρίας και να στρώσει το έδαφος στη Μόσχα για να θέσει υπό την ηγεμονία της την πόλη. Ζήτησε, συγκεκριμένα, η Τουρκία να σταματήσει να υποστηρίζει τους τζιχαντιστές που βρίσκονται στο ανατολικό Χαλέπι.

Κουρδικές πηγές που μίλησαν στο TRIBUNE επιβεβαίωσαν ότι η Τουρκία έχει αποσύρει την υποστήριξή της από τους τζιχαντιστές που βρίσκονται στο ανατολικό Χαλέπι, ύστερα από “γραμμή” που έδωσε η Μουσουλμανική Αδελφότητα από την Κωνσταντινούπολη, πράγμα που έχει εξοργίσει τους τζιχαντιστές που πολιορκούνται στις ανατολικές συνοικίες, αλλά δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν ότι όντως ο Πούτιν συμφώνησε με τους Τούρκους να διακόψει κάθε σχέση με τους Κούρδους.

Σχετικά άρθρα