Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομαδικός τάφος με πάνω από 600 πτώματα βρέθηκε στο Μεξικό

Ομαδικός τάφος με πάνω από 600 πτώματα βρέθηκε στο Μεξικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μεξικό, Ομαδικός Τάφος,

Τον μεγαλύτερο ομαδικό τάφο στην ιστορία του μεξικανικού εγκλήματος εντόπισαν οι τοπικές αρχές στην περιοχή Σαν Πέδρο, κοντά στην πόλη Τορεόν αφού σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση, υπάρχουν περισσότερα από 600 πτώματα, τα οποία προέρχονται από τη δράση εγκληματικών ομάδων.

Τα τελευταία χρόνια έχουν εξαφανιστεί πολλοί τουρίστες

Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, στον τάφο ενδέχεται να υπάρχουν διαφόρων εθνικοτήτων πτώματα, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν εξαφανιστεί πολλοί τουρίστες. Στο σύνολό τους, οι εξαφανισμένοι είναι πάνω από 2.000, γεγονός που οδηγεί την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται να υπάρχει και άλλος ομαδικός τάφος στην ίδια περιοχή.

Στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί και άλλοι ομαδικοί τάφοι στην επικράτεια του Μεξικού. Το 2012, βρέθηκαν τουλάχιστον 340 πτώματα κοντά στην πόλη Ντουράνγκο. Το 2011, εντοπίστηκαν 193 άτομα σε έξι τάφους από τη συμμορία Λος Ζέτας, στη Λα Λόγια του Σαν Φερνάντο. Επίσης, αίσθηση είχε προκαλέσει η εξαφάνιση 43 μαθητών από την πόλη Ιγκουάλα.

Η δράση των εγκληματικών οργανώσεων στο Μεξικό συνεχίζεται, παρ’ ότι η κυβέρνηση του Νέτο έχει εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον τους. Πρόσφατα, τα καρτέλ ξεκίνησαν επιθέσεις και σε στρατιωτικές μονάδες, σκοτώντας έξι στρατιώτες σε ενέδρα στην επαρχία της Σιναλόα.

Σχετικά άρθρα