Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι “μετριοπαθείς” από το ανατολικό Χαλέπι βομβάρδισαν γυναικόπαιδα Κούρδων

Οι “μετριοπαθείς” από το ανατολικό Χαλέπι βομβάρδισαν γυναικόπαιδα Κούρδων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ, Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Οι “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές στο ανατολικό Χαλέπι, αυτούς που θέλει να προστατέψει η Γαλλία και κατέβασε και ολόκληρο σχέδιο στον ΟΗΕ, βομβάρδισαν το Σάββατο την κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ, στο βόρειο Χαλέπι, η οποία ελέγχεται από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Τζιχαντιστές της Αχράρ Αλ Σαμ (παρακλάδι της Αλ Κάιντα και σύμμαχος της Τουρκίας) και της Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ (η επίσημη Αλ Κάιντα, πρώην Αλ Νούσρα) χτύπησαν την κουρδική συνοικία με όλμους. “Προφανώς” επειδή είναι “πολιορκημένοι” και “εξολοθρεύονται” από τη συριακή κυβέρνηση, ξεσπάνε πάνω στους Κούρδους.

Σύμφωνα με τον γιατρό Μιχεμέντ Χάμκε, διευθυντή νοσοκομείου στη Σεΐχ Μακσούντ, “επτά πολίτες σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών, από την επίθεση με όλμους στη Σεΐχ Μακσούντ”, όπως δήλωσε στο ARA News.

Ακόμα 12 άμαχοι νοσηλεύονται τραυματίες από την ίδια επίθεση, “ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση”.

Οι όλμοι των “μετριοπαθών” τρομοκρατών είχαν τοποθετηθεί στις συνοικίες Αΐν Αλ Ταλ και Μπαεντίν, που αμφότερες ελέγχονται από την Αχράρ Αλ Σαμ και την Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ.

Εδώ και τρία χρόνια η Σεΐχ Μακσούντ πολιορκείται από τους τζιχαντιστές που ελέγχουν τις ανατολικές συνοικίες της πόλης του Χαλεπιού. Πολλές φορές έχουν χτυπήσει την κουρδική συνοικία και με χημικά όπλα. Αυτά τα εγκλήματα πολέμου ο ΟΗΕ και η Γαλλία απλά δεν τα βλέπουν.

Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω Κούρδοι θεωρούνται στρατηγικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ. Φανταστείτε δηλαδή και να μην ήταν…

Σχετικά άρθρα