Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάτοικοι προαστίου της Δαμασκού ξεσηκώθηκαν και έδιωξαν τους “επαναστάτες”

Κάτοικοι προαστίου της Δαμασκού ξεσηκώθηκαν και έδιωξαν τους “επαναστάτες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαμασκός, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι κάτοικοι του προαστίου Αλ Χαμά της Δαμασκού ξεσηκώθηκαν κατά των “μετριοπαθών” τζιχαντιστών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που είχαν υπό κατοχή την πόλη τους επί πέντε χρόνια, και απαίτησαν να τους αφήσουν επιτέλους στην ησυχία τους.

Όπως μεταδίδει το Al Masdar News, κουρασμένοι οι κάτοικοι της Αλ Χαμά από την πενταετή “επανάσταση”, έκαναν μαζική διαδήλωση στους δρόμους της πόλης τους απαιτώντας από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και τους τζιχαντιστές συμμάχους του να κάνουν ειρήνη με την κυβέρνηση αλλιώς να σηκωθούν και να φύγουν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ηγεσία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στην Αλ Χαμά είχε δεχθεί να υπογράψει συνθήκη ειρήνης με τον στρατό. Σύντομα όμως φάνηκε ότι στην πραγματικότητα δεν ήθελαν να συμφωνήσουν και προφασίζονταν διάφορα, όπως ότι δεν ήθελαν να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από διάφορα σημεία της Αλ Χαμά, όπως τους ζητούσε η κυβέρνηση.

Μετά όμως και τον ξεσηκωμό των κατοίκων, ο στρατός κατάλαβε ότι ήρθε η ευκαιρία που περίμενε και δίχως δεύτερη σκέψη επιτέθηκε στο προάστιο.

Χρειάστηκαν μόλις τέσσερις ώρες για να εγκαταλείψουν οι ισλαμιστές την Αλ Χαμά και ολόκληρο το προάστιο τέθηκε υπό κυβερνητικό έλεγχο μετά από πέντε σχεδόν χρόνια.

Σύμφωνα με τον συριακό στρατό, πολλοί κάτοικοι της Αλ Χαμά έσπευσαν να συνεργαστούν με τον στρατό για να ξεφορτωθούν μια ώρα γρηγορότερα τους ισλαμιστές από τις συνοικίες τους, ενώ τους βοήθησαν και στην κατάσχεση οπλισμού των στασιαστών.

Οι κάτοικοι της Αλ Χαμά είναι σουνίτες μουσουλμάνοι και μονοφυσίτες χριστιανοί.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από τη διαδήλωση των αγανακτισμένων κατοίκων πριν την επέμβαση του στρατού.

Σχετικά άρθρα