Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι σε ένα χρόνο το Ισλαμικό Κράτος θα έχει πάθει μεγάλη ζημιά

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι σε ένα χρόνο το Ισλαμικό Κράτος θα έχει πάθει μεγάλη ζημιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές, Τζο Μπάιντεν,

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) θα έχει εκδιωχθεί από τις πόλεις προπύργιά του Ράκα στη Συρία και Μοσούλη στο Ιράκ μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή, είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλώντας σε συγκέντρωση υποστηρικτών της Χίλαρι Κλίντον την Παρασκευή.

“Έχουμε δρομολογήσει την εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους”, είπε ο Μπάιντεν και συνέχισε: “Ο λόγος που βλέπετε αυτές τις επιθέσεις [μοναχόλυκων] είναι επειδή χάνουν το χαλιφάτο τους”.

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 οι τρομοκράτες θα έχουν διωχθεί από τη Ράκα και τη Μοσούλη, δήλωσε με βεβαιότητα.

“Θα έχουν φύγει. Σας το υπόσχομαι θα έχουν φύγει”, είπε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν έκανε τις παραπάνω δηλώσεις μιλώντας σε φοιτητές στην Πενσιλβάνια, την πόλη καταγωγής του, και είναι η πρώτη φορά στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον που ο νυν αντιπρόεδρος μιλά για θέματα εξωτερικής πολιτικής εκ μέρους της.

Πάντως, ειδικά στην περίπτωση Μπάιντεν, η ιστορία του έχει δείξει ότι δεν πρέπει να λαμβάνουμε και ιδιαιτέρως σοβαρά τα όσα λέει. Έτσι κι αλλιώς βρίσκεται πλέον στο τέλος της θητείας του.

Σχετικά άρθρα