Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άσαντ πρότεινε αμνηστία στους τζιχαντιστές στο Χαλέπι εάν δεχτούν να φύγουν

Ο Άσαντ πρότεινε αμνηστία στους τζιχαντιστές στο Χαλέπι εάν δεχτούν να φύγουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Οι τζιχαντιστές που έχουν καταλάβει το ανατολικό Χαλέπι μπορούν να φύγουν μαζί με τις οικογένειές τους εάν παραδώσουν τα όπλα, διεμήνυσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ο επικεφαλής του συριακού κράτους επανέλαβε την πρότασή του για αμνηστία μετά από ισχυρούς βομβαρδισμούς διάρκειας δύο εβδομάδων στην κατεχόμενη ανατολική πλευρά του Χαλεπίου.

Η κυβέρνηση της Συρίας είχε προτείνει αμνηστία και πριν ξεκινήσει η μεγάλη μάχη για το Χαλέπι, στα τέλη Ιουλίου, αλλά τότε ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν.

Τζιχαντιστές και “μετριοπαθείς” ισλαμιστές αποδέχθηκαν παρόμοιες κυβερνητικές αμνηστίες σε άλλες κατεχόμενες περιοχές πρόσφατα, όπως αυτή στην περιοχή Νταράγια, προάστιο της Δαμασκού, το οποίο βρισκόταν υπό πολιορκία για τέσσερα χρόνια και το οποίο οι τζιχαντιστές παρέδωσαν στην κυβέρνηση τον Αύγουστο.

Ωστόσο, οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) δεν σκοπεύουν να παραδώσουν το τελευταίο -πλην της Ιντλίμπ- μεγάλο αστικό κέντρο που είναι υπό τον έλεγχό τους και κατήγγειλαν την αμνηστία ως εξαπάτηση.

«Είναι απίθανο οι ομάδες ανταρτών να εγκαταλείψουν το Χαλέπι, διότι αυτό είναι τέχνασμα του καθεστώτος», είπε στο πρακτορείο Reuters ο Ζακάρια Μαλαχιφτζί, εκπρόσωπος της οργάνωσης Φαστακίμ η οποία είναι εγκατεστημένη στο Χαλέπι.

«Το Χαλέπι δεν είναι όπως οι άλλες περιοχές, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα οι ομάδες να παραδοθούν», πρόσθεσε. Άρα είναι οι τζιχαντιστές που δεν παραδίδονται και το ερώτημα είναι τι πρέπει να γίνει τώρα: να παραμείνουν οι ανατολικές συνοικίες υπό τον έλεγχο της Αλ Κάιντα επειδή χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες τους αμάχους;

Σχετικά άρθρα