Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κινδυνεύει η ζωή του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας από τον γιο του;

Κινδυνεύει η ζωή του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας από τον γιο του;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, Ιράν, Ισλαμιστές, Κασέμ Σολεϊμανί, Πρίγκιπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο διάσημος Ιρανός στρατηγός Σολεϊμάνι, γνωστός από τις μάχες που έχει δώσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σε Ιράκ και Συρία, δήλωσε -σύμφωνα με το Associated Press- ότι ο πρίγκιπας αναπληρωτής διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας είναι τόσο ανυπόμονος που θα μπορούσε να σκοτώσει τον ίδιο τον πατέρα του για να πάρει τον θρόνο.

Ιράν και Σαουδική Αραβία έχουν τις χειρότερες σχέσεις αυτή την περίοδο. Οι δηλώσεις όμως του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμάνι, περί πιθανής δολοφονίας του βασιλιά Σαλμάν, παραβιάζουν τις κόκκινες γραμμές για αυτά που προβλέπεται να λέγονται δημοσίως.

Το Ιράν “φλερτάρει” ένα θερμό επεισόδιο με τη Σαουδική Αραβία. Η Ισλαμική Δημοκρατία έχει προειδοποιήσει το Βασίλειο των Δύο Τεμένων να μείνει μακριά από τα χωρικά του ύδατα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ναυτική άσκηση της Σαουδικής Αραβίας στο Περσικό Κόλπο.

Τα ημιεπίσημα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων, Fars και Tasnin, μετέδωσαν τις δηλώσεις του Σολεϊμάνι το βράδυ της Τετάρτης αναφέροντας ότι έγιναν σε μια τελετή πένθους για έναν Ιρανό στρατηγό που σκοτώθηκε στη Συρία.

Ο στρατηγός Σολεϊμάνι αναφέρθηκε στον πρίγκιπα αναπληρωτή διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, τον γιο του βασιλιά Σαλμάν, Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν (31 ετών), εν μέσω συζήτησης σχετικής με τον πόλεμο στη Συρία.

Ο νεαρός πρίγκιπας αναπληρωτής διάδοχος φέρεται να είπε σε Σύρους αξιωματούχους, σύμφωνα με τον Σολεϊμάνι, ότι “εάν δεν είχατε τις σχέσεις με το Ιράν όλα θα είχαν τελειώσει”, εννοώντας ότι η Δαμασκός θα είχε ηττηθεί από τους τζιχαντιστές και ο πόλεμος θα είχε τελειώσει.

Εκεί ο Σολεϊμάνι πρόσθεσε: “Είναι πολύ ανυπόμονος και ίσως να σκοτώσει τον βασιλιά του”.

Ο Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν είναι και υπουργός Αμύνης της Σαουδικής Αραβίας. Ο πατέρας του τον έβαλε στη σειρά διαδοχής τον Απρίλιο του 2015.

Σχετικά άρθρα