Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γιλντιρίμ δεν καταλαβαίνει γιατί οι Ιρακινοί δεν θέλουν τουρκική εισβολή στο Ιράκ (!)

Ο Γιλντιρίμ δεν καταλαβαίνει γιατί οι Ιρακινοί δεν θέλουν τουρκική εισβολή στο Ιράκ (!)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Νινευή, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Νέο ρεσιτάλ τρέλας πουλάνε οι Τούρκοι. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί οι Ιρακινοί δεν θέλουν οι Τούρκοι να εισβάλουν στο Ιράκ. Απίστευτο; Κι όμως αληθινό.

Η ιρακινή αντίδραση στη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη βάση Μπασίκα, στον ιρακινό βορρά, είναι ακατανόητη, τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Οι στρατιώτες μας θα παραμείνουν εκεί για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει δημογραφική αλλοίωση στην περιοχή», ανέφερε ο κ. Γιλντιρίμ, μιλώντας σε επιχειρηματίες.

Δηλαδή, ο Γιλντιρίμ θεωρεί “ακατανόητη” την άρνηση του Ιράκ να δεχθεί εισβολή της Τουρκίας και εκχώρηση της εθνικής του κυριαρχίας και ακεραιότητας.

“Γιατί δεν μας αφήνετε να σας κατακτήσουμε, είναι ακατανόητο”, λέει στην πραγματικότητα ο αχυράνθρωπος του Ερντογάν, Γιλντιρίμ, ο οποίος συναγωνίζεται στην “τρέλα” τον σουλτάνο του.

Το Ιράκ, διά μέσου του κοινοβουλίου του και με δηλώσεις του πρωθυπουργού του, Χάιντερ Αλ Αμπάντι, καταδίκασε την Τετάρτη την απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης να παρατείνει για έναν χρόνο την άδεια στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να δρουν εντός του εδάφους της Συρίας και του Ιράκ για τη μάχη ενάντια σε «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Σχετικά άρθρα