Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οπιούχες παπαρούνες καλλιεργεί το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ

Οπιούχες παπαρούνες καλλιεργεί το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Εμπόριο Ναρκωτικών, Ηρωίνη, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Ναρκωτικά, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έκαψαν την Τετάρτη 16 στρέμματα που είχε φυτέψει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) με οπιούχες παπαρούνες, κοντά στην πόλη Σαρκάτ στην επαρχία Σαλαντίν του Ιράκ.

Σύμφωνα με ιρακινές ιστοσελίδες, το Ισλαμικό Κράτος έχει αρχίσει να καλλιεργεί οπιούχες παπαρούνες για να χρηματοδοτεί τον πόλεμό του.

Η ηρωίνη προέρχεται από το ακατέργαστο όπιο, το οποίο παράγεται μόνο από την οπιούχο παπαρούνα (Papaver somniferum – Μήκων η υπνοφόρος).

Το Ισλαμικό Κράτος λέγεται ότι παρασκευάζει ηρωίνη σε εγκαταστάσεις μέσα στο πανεπιστήμιο της Μοσούλης.

Με την καλλιέργεια της οπιούχας παπαρούνας και την παρασκευή της ηρωίνης ασχολούνται Αφγανοί τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει υποστεί μεγάλη οικονομική καταστροφή επειδή έχασε περιοχές που παρήγαγαν πετρέλαιο, το οποίο πουλούσε παράνομα στην Τουρκία.

Να σημειωθεί εδώ ότι και οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν ασχολούνται με την καλλιέργεια της παπαρούνας για να χρηματοδοτούν τον δικό τους τζιχάντ.

Σχετικά άρθρα