Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα έδωσαν μάχη στο έδαφος του Λιβάνου

Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα έδωσαν μάχη στο έδαφος του Λιβάνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίβανος, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές,

Άγρια μάχη ξέσπασε στο έδαφος του Λιβάνου, μέσα στην παραμεθόρια πόλη Αρσάλ (κοντά στα σύνορα με τη Συρία), μεταξύ της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και του κυρίως βραχίονα της Αλ Κάιντα στην περιοχή, της Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ – πρώην Αλ Νούσρα.

Η μάχη ξεκίνησε όταν το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε ένα σημείο ελέγχου της Φάτεχ Αλ Σαμ στη συνοικία Μαλαχί της Αρσάλ.

Αμέσως μετά οι τζιχαντιστές του ISIS επιτέθηκαν κατά μέτωπο στο σημείο ελέγχου και το κατέλαβαν, σκοτώνοντας πολλούς τζιχαντιστές της Φάτεχ Αλ Σαμ, δηλαδή της Αλ Κάιντα.

Οι άνδρες της Φάτεχ Αλ Σαμ απάντησαν εξαπολύοντας επίθεση σε σημείο ελέγχου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Αλ Σιρ σκοτώνοντας 15 τζιχαντιστές του ISIS.

Τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και η Αλ Κάιντα ελέγχουν λίγα εδάφη του Λιβάνου στην περιοχή της Αρσάλ και στην ορεινά της Αλ Καά, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Τον Αύγουστο του 2014 το Ισλαμικό Κράτος μαζί με την τότε Αλ Νούσρα, από κοινού, επιτέθηκαν στην πόλη Αρσάλ, την κατέλαβαν για αρκετές ημέρες κι έδωσαν σκληρή μάχη με τον στρατό του Λιβάνου πριν αποχωρήσουν.

lebanon Μέσα στους κόκκινους κύκλους τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος (μαύρο χρώμα) και η Αλ Κάιντα (πράσινο χρώμα) στον Λίβανο. Η Αρσάλ βρίσκεται δίπλα στα εδάφη του ISIS.

Σχετικά άρθρα