Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινοί παραστρατιωτικοί βομβαρδίστηκαν ενώ πολεμούσαν το Ισλαμικό Κράτος

Ιρακινοί παραστρατιωτικοί βομβαρδίστηκαν ενώ πολεμούσαν το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Σουνίτες, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον 20 Ιρακινοί σουνίτες παραστρατιωτικοί, μέλη φυλών που πολεμούν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων, σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης από αεροπορική επιδρομή, καθώς θεωρήθηκαν κατά λάθος ότι ήταν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Δεν έχει διευκρινιστεί αν το αεροσκάφος που εξαπέλυσε την επίθεση εναντίον τους ανήκε στην ιρακινή πολεμική αεροπορία ή στον Διεθνή Συνασπισμό που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος του Συνασπισμού από τη Βαγδάτη δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν εκείνη την ώρα πετούσαν μαχητικά στην περιοχή της Καγιάρα.

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές Αρχές και τον ηγέτη τοπικής φυλής.

Ο Σέιχ Ναζάν Σαχρ Αλ Λιχάιμπι, διοικητής των σουνιτών παραστρατιωτικών, έκανε λόγο για 21 νεκρούς.

Όπως είπε, οι άνδρες του μπήκαν στο στόχαστρο τη στιγμή που ανασυγκροτούνταν, αφού απέκρουσαν επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο υπουργός Γεωργίας του Ιράκ Φάλαχ Χάσαν Ζεϊντάν, ο οποίος κατάγεται από φυλή της περιοχής, επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί είναι 21, ενώ υπάρχουν και τέσσερις τραυματίες.

Η Καγιάρα βρίσκεται 60 χιλιόμετρα νοτίως της Μοσούλης, προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ.

Τον Αύγουστο οι ιρακινές δυνάμεις απελευθέρωσαν την πόλη από τους τζιχαντιστές.

Ο Διεθνής Συνασπισμός σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καγιάρα ως βάση για την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης που ενδέχεται να αρχίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σχετικά άρθρα