Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεννιούνται “παιδιά τέρατα” στη Βόρειο Κορέα από τη ραδιενέργεια

Γεννιούνται “παιδιά τέρατα” στη Βόρειο Κορέα από τη ραδιενέργεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Πυρηνικά Όπλα, Πυρηνική Ενέργεια,

Αύξηση των γεννήσεων παραμορφωμένων βρεφών και των θανάτων από έκθεση σε ραδιενεργή ακτινοβολία έχει παρατηρηθεί πρόσφατα στην απομονωμένη Βόρεια Κορέα.

Ανώνυμος αποστάτης έδωσε συνέντευξη στην βρετανική εφημερίδα Daily Star και δήλωσε:

«Το όρος Mantapsan εξελίσσεται σε μία ραδιενεργά μολυσμένη περιοχή και αυτό οφείλεται στην πυρηνική τρέλα της κυβέρνησης. Οι άνθρωποι που πίνουν το νερό υποφέρουν από ανίατες ασθένειες, εμβρυϊκές παραμορφώσεις και ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό θνησιμότητας».

Το χωριό Punggye-ri, κοντά στο όρος Mantapsan, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας είναι το μέρος όπου διεξάγονται οι πυρηνικές δοκιμές υπό το άγρυπνο βλέμμα του δικτάτορα της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Όταν τον περασμένο μήνα η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την πέμπτη πυρηνική δοκιμή της, ένας σεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ έγινε αισθητός στην γύρω περιοχή.

Τότε, η Σεούλ ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα δοκίμασε την «πιο ισχυρή» πυρηνική βόμβα που παρήγαγε ως σήμερα.

Η Kathryn Higley, επικεφαλής του τμήματος πυρηνικής επιστήμης και μηχανικής στο πανεπιστήμιο του Όρεγκον, στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι υπάρχει σίγουρα η πιθανότητα οι πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας να έχουν μολύνει τα υπόγεια ύδατα.

Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκούν-χιε, μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή της γειτονικής χώρας, δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και χαρακτήρισε τον Κιμ Γιονγκ Ουν «μανιακό» και «απερίσκεπτο».

Σχετικά άρθρα