Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα παράκρουση Γιλντιρίμ – Η Τουρκία θα εισβάλει κι άλλο στη Συρία αλλά και στο Ιράκ

Νέα παράκρουση Γιλντιρίμ – Η Τουρκία θα εισβάλει κι άλλο στη Συρία αλλά και στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Μπαμπ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Νινευή, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε την Τρίτη ότι ο στρατός της Τουρκίας είναι σε θέση να απομακρύνει την κουρδική πολιτοφυλακή YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) από τη βόρεια Συρία, “όπως έκανε με το Ισλαμικό Κράτος”, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο να ξεσπάσουν νέες διαθρησκευτικές συγκρούσεις στο Ιράκ μετά τη σχεδιαζόμενη επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης.

Οι YPG είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ και αποτελούν τον κορμό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF). Οι Τούρκοι δεν απομάκρυναν κανένα Ισλαμικό Κράτος από τη βόρεια Συρία, το Ισλαμικό Κράτος τους παρέδωσε την πόλη Τζαραμπλούς και πολλοί από τους τζιχαντιστές του φόρεσαν τουρκικές στολές και τέθηκαν υπό τουρκικές διαταγές.

Η αλήθεια όμως δεν εμπόδισε ποτέ τους Τούρκους να διαδίδουν τα κραυγαλέα ψέμματά τους.

Μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο ο Γιλντιρίμ επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία θα συνεχιστούν μέχρις ότου “όλες οι τρομοκρατικές ομάδες” γύρω από την πόλη Αλ Μπαμπ να εκδιωχθούν, ενώ πρόσθεσε ότι η κουρδική πολιτοφυλακή έχει καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε μετά την απομάκρυνση του Ισλαμικού Κράτους από τη βόρεια Συρία.

Οι Αμερικανοί έχουν διατάξει στους Τούρκους να μην τολμήσουν να πάρουν την Αλ Μπαμπ από το Ισλαμικό Κράτος.

Παράλληλα σημείωσε ότι τα σχέδια που καταρτίζονται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για μια επιχείρηση ανακατάληψης της ιρακινής πόλης της Μόσουλης από το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι ξεκάθαρα.

Εξήγησε μάλιστα ότι υπάρχει κίνδυνος η πόλη να γίνει θέατρο νέων διαθρησκευτικών συγκρούσεων.

Οι Τούρκοι, μέσα στην αμετροέπειά τους, σχεδιάζουν να εισβάλουν και στο Ιράκ για να “απελευθερώσουν” τη Μοσούλη από το Ισλαμικό Κράτος.

Η Μοσούλη, πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Ιρακινός σιίτης ιεροκήρυκας διέταξε τους Ιρακινούς να πολεμήσουν μέχρι τέλους τους Τούρκους εισβολείς.

Σχετικά άρθρα