Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοετείς φοιτητές θα διδάσκονται μάθημα πώς να μην βιάζουν!

Πρωτοετείς φοιτητές θα διδάσκονται μάθημα πώς να μην βιάζουν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιασμός, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης, Φοιτητές,

Όσο περίεργο και αν ακούγεται είναι αληθινό αφού τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ εντάσσουν μαθήματα για πρωτοετείς φοιτητές όπου θα μαθαίνουν πώς να μη βιάζουν!

Υποχρεωτικό από τον Οκτώβριο το μάθημα “consent class” στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Το μάθημα “consent class” για τους φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα είναι υποχρεωτικό από τον Οκτώβριο, ενώ οι πρωτοετείς του Κέιμπριτζ έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα το παρακολουθήσουν.

Οι επικεφαλής στο πανεπιστήμιο της Οξφόδρης θέλουν επίσης να απαλλαγούν από το “lad culture” σκεπτικό των παικτών τη ομάδας ράγκμπι, καλώντας τους να παρακολουθήσουν εργαστήριο κατά του μισογυνισμού.

Στη διάρκεια των 90 λεπτών των μαθημάτων συναίνεσης, οι φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα διδάσκονται πως πρόκειται για βιασμό αν το θύμα είναι μεθυσμένο και πως το όχι σημαίνει όχι! Δεν υπάρχουν ωστόσο επιπτώσεις σε περίπτωση που οι φοιτητές δεν παρακολουθήσουν το μάθημα.

Η 21χρονη Orla White από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δήλωσε πως τα μαθήματα είναι πολύ σημαντικά προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση γύρω από τη συναίνεση. “Σπάνε τα ταμπού και ενθαρρύνουν τις συζητήσεις, κάτι που δεν συνέβαινε στα σχολικά μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Η ανταπόκριση είναι πολύ θετική επειδή οι φοιτητές μπορούν να συζητήσουν τα όποια ζητήματα σε ασφαλές περιβάλλον με ανθρώπους της ηλικίας τους”.

Δεν φαίνεται ωστόσο ότι συμφωνούν όλοι. Ο 20χρονος George Lawlor δήλωσε πως δεν έχει πάει ποτέ σε μαθήματα για τη συναίνεση, τονίζοντας ότι δεν έχει ωστόσο κακοποιήσει ποτέ σεξουαλικά κανέναν. “Δεν είναι θαύμα και δεν είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών τους. Είναι επειδή, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, κατανοώ το σωστό από το λάθος. Αυτή η παιδεία ξεκινά στο σπίτι και έχει να κάνει με τον σεβασμό”.

Σχετικά άρθρα