Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διατηρείται η εκεχειρία στην Κολομβία παρά το αρνητικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Διατηρείται η εκεχειρία στην Κολομβία παρά το αρνητικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FARC - EP Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού, Δημοψήφισμα, Κολομβία,

Σοκαρισμένη η κυβέρνηση της Κολομβίας από την καταψήφιση της ειρήνης με το FARC από το δημοψήφισμα, ανακοίνωσε, δια στόματος του Προέδρου της χώρας, ότι θα διατηρήσει την εκεχειρία με το αριστερό αντάρτικο των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων Κολομβίας – Στρατού του Λαού (FARC-EP).

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, αναγνώρισε την ήττα στο δημοψήφισμα και ανέφερε ότι εκπρόσωποι της κυβέρνησης θα συνεχίσουν τον διάλογο, τόσο με τις FARC, όσο και με τις πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν το ΟΧΙ στη συμφωνία.

Ο πλέον προβεβλημένος υποστηρικτής της απόρριψης της συμφωνίας ήταν ο τέως πρόεδρος της Κολομβίας Αλβάρο Ουρίμπε.

Ο κ. Σάντος κατέληξε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να αναζητεί τον δρόμο προς την ειρήνη μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας του.

Η συμφωνία ειρήνευσης, την οποία είχαν συνυπογράψει προ ημερών σε επίσημη τελετή ο πρόεδρος της Κολομβίας και ο αρχηγός των FARC “Τιμοσένκο” (Τιμολέον Χιμένες), είχε εγκριθεί παμψηφεί σε συνέδριο της αριστερής ανταρτικής οργάνωσης το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και φαινόταν ότι θα έδινε τέλος σε μια ένοπλη σύγκρουση μισού αιώνα (1964-2016).

Σχετικά άρθρα