Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

21 μισθοφόροι των Τούρκων έπεσαν σε ναρκοπέδιο του ISIS και κομματιάστηκαν

21 μισθοφόροι των Τούρκων έπεσαν σε ναρκοπέδιο του ISIS και κομματιάστηκαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ναρκοπέδια, Νταμπίκ, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Τουλάχιστον 21 φιλότουρκοι μισθοφόροι τζιχαντιστές, που μάχονταν μαζί με τουρκικά στρατεύματα στη βορειοδυτική Συρία – δυτικά του Ευφράτη, σκοτώθηκαν την Κυριακή όταν εξερράγησαν νάρκες που είχαν τοποθετήσει οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η απώλεια αυτή είναι η πιο σημαντική την οποία έχουν υποστεί μέχρι στιγμής τα στρατεύματα που συμμετέχουν στην επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη”, δηλαδή στην εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία στις 24 Αυγούστου.

Εκτός από τους 21 νεκρούς, δεκάδες μισθοφόροι των Τούρκων τραυματίστηκαν, κάποιοι εκ των οποίων σοβαρά, όταν εισήλθαν στο χωριό Τούρκμαν Μπάρα κοντά στην πόλη της “Αποκάλυψης”, την Ντάμπικ, προπύργιο των τζιχαντιστών στην επαρχία του Χαλεπιού και σύμφωνα με τις προφητείες (τους) πεδίο της μάχης της Αποκάλυψης.

Οι τζιχαντιστές του ISIS αποχώρησαν από το χωριό την Κυριακή, αφού όμως πρώτα τοποθέτησαν πολλές νάρκες κατά προσωπικού.

Μετά την έκρηξη πολλών εξ αυτών, οι τουρκόφιλοι μισθοφόροι αναπτύχθηκαν έξω από το Τούρκμαν Μπάρα για λόγους ασφαλείας.

Η τοποθέτηση μεγάλου αριθμού ναρκών και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών είναι τακτική που ακολουθούν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος όταν εγκαταλείπουν μια περιοχή.

Στο μεταξύ οι τουρκόφιλοι μισθοφόροι σκοπεύουν να φτάσουν στην πόλη Ντάμπικ, που βρίσκεται στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, μέσα σε 48 ώρες, αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, όπως δήλωσε ένας από τους διοικητές τους.

Ο Άχμεντ Όσμαν επισήμανε ότι η προέλαση των τουρκόφιλων μισθοφόρων έχει καθυστερήσει εξαιτίας των ναρκών που έχουν τοποθετήσει οι άνδρες του ISIS στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα