Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες μπουρδολογίες από τους Τούρκους – Έτοιμοι για μακροχρόνιο πόλεμο στη Συρία

Νέες μπουρδολογίες από τους Τούρκους – Έτοιμοι για μακροχρόνιο πόλεμο στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Μπαμπ, Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Επίθεση για την ανακατάληψη της πόλης Ράκα της Συρίας, «πρωτεύουσας» της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και του “χαλιφάτου” που έχουν «ιδρύσει» οι τζιχαντιστές με τη συμμετοχή Κούρδων μαχητών θα πυροδοτούσε εθνοτική σύρραξη, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος, προειδοποιώντας ότι η στρατιωτική επιχείρηση αυτή θα πρέπει να αποφύγει την πρόκληση περαιτέρω διχόνοιας.

Δεν ρώτησε κανένας τη γνώμη των Τούρκων, αλλά “πετάγονται” ως δήθεν “παράγοντες” και τη λένε. Εξάλλου οι Τούρκοι είναι λαλίστατοι στη μπουρδολογία το τελευταίο διάστημα.

Ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε ότι οι δυνάμεις των συριακών κουρδικών YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) δεν έχουν αποσυρθεί πλήρως από την συριακή πόλη Μανμπίτζ, δυτικά του Ευφράτη, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις τους.

Οι ίδιοι Τούρκοι πριν μερικές ημέρες “χαιρέτιζαν” την απόσυρση των κουρδικών δυνάμεων από τη Μανμπίτζ. Τελικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται;

Η ισλαμιστική και υπό κατάρρευση Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ότι οι YPG αποτελούν εχθρική προς την Τουρκία δύναμη και ότι αποτελούν άμεση προέκταση του PKK, σε αντίθεση με την Ουάσινγκτον που θεωρεί την κουρδική πολιτοφυλακή πολύτιμο σύμμαχο στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Η εκδίωξη των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους από την πόλη Αλ Μπαμπ, η οποία βρίσκεται ανατολικά του Χαλεπιού και δυτικά της Μανμπίτζ, είναι ένας από τους στόχους της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης “Ασπίδα του Ευφράτη” στη βόρεια Συρία, πρόσθεσε ο ίδιος Τούρκος αξιωματούχος, ενώ γνωρίζει καλά ότι οι Αμερικανοί τους έχουν διαμηνύσει να μην κάνουν μέτρο παραμέσα στη Συρία.

Ο Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι για να γίνει σωστά, η τουρκική επιχείρηση δεν πρέπει να γίνει με σπουδή και πρόσθεσε ότι είναι πιθανόν να διαρκέσει και χρόνια, εάν είναι αναγκαίο.

Δηλαδή οι Τούρκοι είναι έτοιμοι (εδώ γελάμε) με την οικονομία τους υποβαθμισμένη σε “σκουπίδια” να εμπλακούν σε μακροχρόνιο πόλεμο στη Συρία;

Η Τουρκία πουλάει τρέλα για να κρύψει την αγωνία της.

Σχετικά άρθρα