Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα “βουτιά” για τη μετοχή της Deutsche Bank στη Wall Street – Καταρρέει η γερμανική τράπεζα

Νέα “βουτιά” για τη μετοχή της Deutsche Bank στη Wall Street – Καταρρέει η γερμανική τράπεζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Bank, Wall Street, Χρηματιστήριο,

Βουτιά έως και 8% καταγράφει την Πέμπτη η μετοχή της Deutsche Bank στο Xρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά την απόφαση δέκα επενδυτικών κεφαλαίων να μειώσουν την έκθεσή τους στη γερμανική τράπεζα.

Η κατάσταση της γερμανικής τράπεζας έχει προκαλέσει διεθνή ανησυχία, καθώς οι επιπτώσεις της κατάρρευσής της θα επιφέρουν σεισμικές δονήσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Η κίνηση εκλήφθη από τις αγορές ως καθαρή ένδειξη πως η ανησυχία για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα κορυφώνεται.

Πάντως, συμφώνα με το πρακτορείο Bloomberg, για την ώρα 200 μεγάλοι πελάτες της Deutsche Bank διατηρούν στάση αναμονής, με εκπρόσωπο της εταιρείας να εκφράζει την πεποίθηση ότι «η μεγάλη πλειονότητά τους έχει πολύ καλή γνώση της σταθερής οικονομικής κατάστασης της τράπεζας».

Η γερμανική κυβέρνηση «δεν ετοιμάζει κάποιο σχέδιο διάσωσης» για την Deutsche Bank, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα. Εντούτοις, αναλυτές θεωρούν βέβαιη την εκπόνηση σχεδίων για τη διάσωσή της τράπεζας.

Το τελευταίο διάστημα η μετοχή της γερμανικής τράπεζας έχει κατακρημνιστεί και έφτασε σε ιστορικά χαμηλά, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει πρόστιμο 14 δισεκ. δολαρίων, στο πλαίσιο έρευνας για τιτλοποιημένα δάνεια από την τράπεζα την περίοδο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, αν και το ποσό αναμένεται ότι τελικά θα είναι μικρότερο.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχετικά άρθρα