Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσαβούσογλου αποκάλεσε τη Ρωσία “σύμμαχο” και “αδειάζει” τις ΗΠΑ

Ο Τσαβούσογλου αποκάλεσε τη Ρωσία “σύμμαχο” και “αδειάζει” τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ισλαμιστές, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η Τουρκία είναι «κάτι παραπάνω από έτοιμη» για συντονισμό με τη Ρωσία σε σχέση με την επίτευξη εκεχειρίας στη Συρία και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους Σύρους αμάχους, εάν το Κρεμλίνο το επιθυμεί, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στον απόηχο των προειδοποιήσεων Τζον Κέρι προς τη Μόσχα για διακοπή της συνεργασίας ΗΠΑ – Ρωσίας στον πόλεμο στη Συρία.

Πρόκειται για μια ακόμη κραυγαλέα αποστασιοποίηση της Τουρκίας από τους δυτικούς συμμάχους της.

Εγκλήματα πολέμου στην Συρία καταγγέλλει ο ΟΗΕ

«Συζητήσαμε τα ζητήματα της εκεχειρίας και της ανθρωπιστικής βοήθειας με τον Ιρανό ομόλογό μου την Τετάρτη. Μετά την ομαλοποίηση των σχέσεών μας, συζητούμε τα ίδια ζητήματα με τη σύμμαχό μας, Ρωσία», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, αναφερόμενος σε επαφή που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Πρέπει να εργαστούμε σκληρότερα για εκεχειρία και πολιτική λύση. Εάν η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί μαζί μας, εμείς είμαστε κάτι παραπάνω από έτοιμοι», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα