Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Χειρότερο από σφαγείο το Χαλέπι” είπε ο Μπαν Κι Μουν μετά από 4 χρόνια σφαγής

“Χειρότερο από σφαγείο το Χαλέπι” είπε ο Μπαν Κι Μουν μετά από 4 χρόνια σφαγής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Μπαν Κι Μουν, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Για κατάσταση χειρότερη και από αυτήν που επικρατεί σε σφαγείο έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, μιλώντας για το Χαλέπι της Συρίας, καταγγέλλοντας εμμέσως το καθεστώς Άσαντ για εγκλήματα πολέμου.

Ο κ. Μπαν αναφέρθηκε σε εκείνους οι οποίοι χρησιμοποιούν «ολοένα και φονικότερα όπλα», αναφέροντας ότι διαπράττουν εγκλήματα πολέμου.

Ρωσικά ή/και συριακά πολεμικά αεροσκάφη κατάφεραν σοβαρά πλήγματα κατά νοσοκομείου στο τμήμα του Χαλεπίου το οποίο ελέγχεται από τους τζιχαντιστές, θέτοντάς το εκτός λειτουργίας την Τετάρτη.

Άσαντ, Ρωσία, Ιράν και σιιτικές πολιτοφυλακές από Λίβανο, Ιράκ και Αφγανιστάν συνεργάζονται στην προσπάθεια ανακατάληψης του συνόλου του Χαλεπίου από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, σε μία μάχη η οποία μπορεί να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του συριακού εμφυλίου πολέμου.

Το Χαλέπι είναι μια πόλη μοιρασμένη στη μέση. Η κυβέρνηση ελέγχει τις δυτικές συνοικίες και οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) τις ανατολικές.

Τις τελευταίες ημέρες το ανατολικό Χαλέπι βομβαρδίζεται σφόδρα ενώ η κυβέρνηση της Συρίας και οι σύμμαχοί της ετοιμάζουν μεγάλη χερσαία επίθεση για την κατάληψη των ανατολικών συνοικιών της πόλης και την ολοκληρωτική ήττα των τζιχαντιστών.

Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες με αποτέλεσμα από τους κυβερνητικούς και ρωσικούς βομβαρδισμούς να σκοτώνονται πολίτες.

Στο περικυκλωμένο από τους κυβερνητικούς ανατολικό Χαλέπι δεν υπάρχουν «αντάρτες» παρά μόνο τρομοκράτες.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η Δύση (που επίσης ευθύνεται για εκατόμβες νεκρών αμάχων στη Συρία) δεν θέλει το Χαλέπι να περάσει πλήρως υπό κυβερνητικό έλεγχο και επικαλείται «εγκλήματα πολέμου» για να σταματήσει η επίθεση.

aleppo_map Πολεμικός χάρτης του Χαλεπιού. Με κόκκινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Δηλαδή, οι δυτικές συνοικίες του Χαλεπιού και οι περιοχές ολόγυρα από τις ανατολικές συνοικίες των τζιχαντιστών που είναι “βαμμένες” με πράσινο χρώμα. Με κίτρινο χρώμα είναι η κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ, στα βόρεια της πόλης, που τελεί υπό τον έλεγχο των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και έχει βομβαρδιστεί πολλές φορές από τους “πράσινους” με χημικά όπλα. Για το έγκλημα πολέμου βομβαρδισμού της Σεΐχ Μακσούντ με χημικά όπλα δεν έχει ασχοληθεί κανείς στον ΟΗΕ.

Σχετικά άρθρα