Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυξάνονται τα κρούσματα του κοροναϊού MERS

Αυξάνονται τα κρούσματα του κοροναϊού MERS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γρίπη της Καμήλας (MERS), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σαουδική Αραβία,

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κοροναϊού ο οποίος προκαλεί το Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS) και το οποίο είναι συχνά θανατηφόρο, σχεδόν διπλασιάστηκε στη Σαουδική Αραβία τον Απρίλιο, έπειτα και από την καταγραφή 26 νέων κρουσμάτων. Δύο ακόμη άνθρωποι οι οποίο είχε διαγνωστεί ότι έπασχαν από την ασθένεια απεβίωσαν.

Τα νέα κρούσματα αυξάνουν το συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Σαουδική Αραβία στα 371, αριθμός που αυξήθηκε κατά 89% τον Απρίλιο. Τα περισσότερα νέα κρούσματα του περασμένου μήνα οφείλονταν σε ένα ξέσπασμα σε τρία νοσοκομεία στη Τζέντα.

Οι ανησυχίες σε διεθνές επίπεδο όσον αφορά τον MERS είναι έντονες, καθώς η Σαουδική Αραβία αναμένεται να υποδεχθεί μεγάλους αριθμούς ξένων προσκυνητών κατά τη διάρκεια του μήνα της νηστείας του Ραμαζανιού τον Ιούλιο, και εκατομμύρια ακόμη στην διάρκεια του Χατζ, τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν εμβόλια ή θεραπεία για τον MERS, ο οποίος σκοτώνει πάνω από το 40% των ανθρώπων που προσβάλει. Οι ειδικοί δυσκολεύονται ακόμη να κατανοήσουν τον κοροναϊό αυτό πλήρως.

Διαβάστε το άρθρο του Βασίλειου Τσούτσου (Πνευμονολόγου – Φυματιολόγου) για το τι πρέπει να γνωρίζετε για τον MERS εδώ: Τι πρέπει να γνωρίζω για τον ιό MERS

Σχετικά άρθρα