Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινοί σιίτες κρατάνε σε μυστικές φυλακές χιλιάδες σουνίτες Ιρακινούς

Ιρακινοί σιίτες κρατάνε σε μυστικές φυλακές χιλιάδες σουνίτες Ιρακινούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Βαβυλώνα, Ιράκ, Ισλαμιστές, Νούρι αλ Μαλίκι, Σιίτες, Σουνίτες, Τζιχαντιστές, Χάιντερ αλ Αμπάντι,

Οι Ιρακινοί κυβερνητικοί παραστρατιωτικοί πολιτοφύλακες της σιιτικής δύναμης Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι λέγεται ότι κρατούν σε μυστική φυλακή, δίχως να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, περισσότερους από 3.000 Άραβες σουνίτες συμπατριώτες τους.

“Η φυλακή βρίσκεται στην πόλη Τζιρίφ Σάχρα στην επαρχία της Μπαμπίλ [Βαβέλ – Βαβυλώνα], νότια της Βαγδάτης, στην οποία 3.000 κρατούμενοι, κυρίως σουνίτες Άραβες από την επαρχία Άνμπαρ, κρατούνται πίσω από τα σίδερα”, κατήγγειλε ο Ιρακινός βουλευτής Άχμεντ Σαλμάνι το Σάββατο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ένα μέρος των φυλακισμένων κρατούνται ύστερα από διαταγές που είχε δώσει ο προηγούμενος Ιρακινός πρωθυπουργός, Νούρι Αλ Μαλίκι, δίχως όμως αυτό να σημαίνει ότι έχουν απαγγελθεί και κατηγορίες.

Λέγεται ότι υπάρχουν και άλλες φυλακές, που ελέγχονται από τους σιίτες παραστρατιωτικούς.

Ο βουλευτής Σαλμάνι κάλεσε τον Ιρακινό πρωθυπουργό Χαϊντέρ Αλ Αμπάντι να διεξάγει άμεσες έρευνες σχετικά με το θέμα και να διασφαλίσει τα δικαιώματα όλων των πολιτών του Ιράκ πέρα από θρησκευτικές διαφορές και συγκρούσεις.

Οι σιιτικές πολιτοφυλακές του Ιράκ χρηματοδοτούνται και εξοπλίζονται από το Ιράν. Πολεμάνε στο πλευρό της κυβέρνησης της Βαγδάτης αλλά δεν αποτελούν τακτικό στρατό και ούτε έχουν την πειθαρχία του.

Οι πολιτοφύλακες αυτοί σε πολλές περιπτώσεις έχουν κατηγορηθεί για πράξεις βίας, όπως βασανιστήρια, φυλακίσεις και εκτελέσεις πολιτών -σουνιτών Ιρακινών- που τους θεώρησαν δίχως να έχει προηγηθεί κάποια δίκη συνεργάτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Σχετικά άρθρα