Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουιγούροι (Τούρκοι) ισλαμιστές οι τρομοκράτες που σκόρπισαν τον θάνατο στην Κίνα

Ουιγούροι (Τούρκοι) ισλαμιστές οι τρομοκράτες που σκόρπισαν τον θάνατο στην Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κίνα, Ουιγούροι,

Φανατικοί ισλαμιστές, Ουιγούροι – Τούρκοι στην καταγωγή, πραγματοποίησαν την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Ουρούμτσι της Κίνας.

Στην ιστοσελίδα της η τοπική κυβέρνηση αναφέρει ότι οι δύο θρησκευτικοί εξτρεμιστές «είχαν επηρεαστεί εδώ και καιρό από εξτρεμιστική θρησκευτική σκέψη και μετείχαν σε εξτρεμιστικές θρησκευτικές δραστηριότητες».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ένας εκ των δραστών που έχασε τη ζωή του ήταν 39 ετών και εκτιμάται ότι είναι Ουιγούρος – Τούρκος.

Δύο από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης είναι μεταξύ των τριών νεκρών της επίθεσης κατά την οποία επίσης τραυματίστηκαν 79 άνθρωποι, μεταδίδουν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Λαϊκή Ημερησία, η επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, γράφει στο μικρομπλόγκ της ότι «δύο μαφιόζοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι και σκοτώθηκαν» παρότι δεν κάνει λόγο για επίθεση αυτοκτονίας.

Ο τρίτος νεκρός ήταν ένας άνθρωπος που βρισκόταν τυχαία στο σημείο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Μαχαίρια και εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκαν στη θρασύτατη αυτή επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Ουρούμτσι, την πρώτη βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σιντζιάνγκ τα τελευταία 17 χρόνια. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την άφιξη αμαξοστοιχίας από επαρχία που κατοικείται στη συντριπτική της πλειοψηφία από Κινέζους Χαν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σχετικά άρθρα