Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάνω από 130 συλλήψεις σε επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη

Πάνω από 130 συλλήψεις σε επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κωνσταντινούπολη, Πλατεία Ταξίμ, Πρωτομαγιά, Τουρκία,

Τουλάχιστον 138 άνθρωποι συνελήφθησαν και 51 άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ανέφερε μια ένωση δικηγόρων.

Οι τραυματίες δεν έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα, ενώ η πλειονότητά τους είχε ενοχλήσεις από τα δακρυγόνα, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ένωση Προοδευτικών Δικηγόρων.

Οι τουρκικές δυνάμεις επιβολής της τάξης έχουν επέμβει σήμερα το πρωί σε πολλές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης με στόχο να διαλύσουν τις ομάδες των διαδηλωτών οι οποίοι, μετά το κάλεσμα των μεγαλύτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων, ήθελαν να επιστρέψουν στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ, την καρδιά του αντικυβερνητικού κινήματος αμφισβήτησης που συγκλόνισε την Τουρκία τον Ιούνιο του 2013.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαγόρευσε επίσημα κάθε συγκέντρωση σε αυτήν την πλατεία με ευκαιρία την Πρωτομαγιά και κινητοποίησε περίπου 40.000 αστυνομικούς για να εμποδίσουν την πρόσβαση στην πλατεία.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων επιβολής της τάξης και ομάδων νεαρών, κυρίως μελών των κομμάτων της άκρας αριστεράς, συνεχίζονται το απόγευμα στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα