Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν θέλει να “απελευθερώσει” την πρωτεύουσα των τζιχαντιστών

Ο Ερντογάν θέλει να “απελευθερώσει” την πρωτεύουσα των τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ράκα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η Τουρκία θέλει να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στη στρατιωτική επιχείρηση για την εκδίωξη των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) από τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης, την πόλη Ράκα της Συρίας, υπό τον όρο ότι δεν θα συμμετάσχουν σε αυτήν οι Κούρδοι αντάρτες, φέρεται να δήλωσε την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Άγκυρα μάχεται ήδη στη Συρία μαζί με Άραβες και Τουρκμένους τζιχαντιστές που εισέβαλαν στις 24 Αυγούστου με τον τουρκικό στρατό στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού και τους παραδόθηκε η πόλη Τζαράμπλους από το Ισλαμικό Κράτος.

Η τουρκική εισβολή στη Συρία ονομάζεται “Ασπίδα του Ευφράτη”.

“Ο υπουργός Εξωτερικών και οι στρατιωτικές αρχές είναι σε διαβουλεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα της Ράκα” είπε ο Ερντογάν μιλώντας στους δημοσιογράφους τσιράκια του μέσα στο αεροσκάφος με το οποίο επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη στην Τουρκία.

Διευκρίνισε ότι η τουρκική πλευρά έχει διαμηνύσει τους όρους της στην Ουάσιγκτον.

“Το να κάνουμε ένα κοινό βήμα είναι σημαντικό για εμάς. Αν οι ΗΠΑ δεν συμπεριλάβουν στην υπόθεση το PYD και τις YPG (σ.σ. το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης και τη στρατιωτική πτέρυγά του, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού), μπορούμε να δώσουμε αυτή τη μάχη με τις ΗΠΑ”, είπε ο πρόεδρος Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Την περασμένη εβδομάδα Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εξοπλίσουν τους Κούρδους της Συρίας.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι ρώτησε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για το θέμα αυτό και εκείνος του απάντησε ότι δεν γνωρίζει να έχουν γίνει παραδόσεις όπλων στους Κούρδους μαχητές.

Να σημειωθεί εδώ ότι όλα τα παραπάνω είναι προτάσεις του Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, οι Αμερικανοί δεν του έχουν ζητήσει να “απελευθερώσει” καμία Ράκα.

Σχετικά άρθρα