Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχονται χιλιάδες απολύσεις σε μεγάλη γερμανική τράπεζα

Έρχονται χιλιάδες απολύσεις σε μεγάλη γερμανική τράπεζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απολύσεις, Γερμανία, Τράπεζες,

Χιλιάδες θέσεις εργασίας πρόκειται να περικόψει μεγάλη τράπεζα σύμφωνα με ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου Reuters.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα Commerzbank, η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε απολύσεις με στόχο τη βελτίωση της κερδοφορίας της.

5.000 εργαζόμενοι θα δουν την πόρτα της εξόδου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, η Commerzbank σήμερα διαθέτει περίπου 50 χιλιάδες υπαλλήλους και σε επίπεδο ομίλου αναμένεται ότι θα χάσει την εργασία του ακόμα και ένα στα δέκα στελέχη της, δηλαδή συνολικά μέχρι 5 χιλιάδες εργαζόμενοι.

Ο αριθμός αυτός συμβαδίζει – κατ” αναλογίαν – με τις απολύσεις 9-10 χιλιάδων στελεχών (εκ των οποίων 4 χιλιάδες στη Γερμανία) που έχει ανακοινώσει η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, Deutsche Bank, η οποία διαθέτει 100 χιλιάδες υπαλλήλους.

Η τράπεζα ανακοίνωσε στις 2 Αυγούστου 2016 ότι τα κέρδη της για εφέτος θα είναι μειωμένα σε σύγκριση με το 2015, προκαλώντας την υποχώρηση της τιμής της μετοχής της στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Σύμφωνα με το Reuters, ευρείας αναδιάρθρωσης θα τύχει ο τομέας μεσαίων επιχειρήσεων της τραπέζης, αν και υπάρχουν αναφορές για πλεόνασμα 2 χιλιάδων εργαζομένων και στις κεντρικές της υπηρεσίες.

Παρά την προσπάθειά τους να επιβάλλουν νέες χρεώσεις σε επιχειρηματικούς πελάτες τους και σε αποταμιευτές λιανικής για την αναπλήρωση χαμένων κερδών λόγω των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων, οι γερμανικές τράπεζες δεν καταφέρνουν να τονώσουν την κερδοφορία τους.

Κατά συνέπεια, εστιάζουν πλέον ολοένα και περισσότερο στην πλευρά της μείωσης του λειτουργικού τους κόστους, ανακοινώνοντας νέες απολύσεις.

Μόνο η στροφή προς την αύξηση χρήσης της ηλεκτρονικής τραπεζικής, εκτιμάται ότι έχει προκαλέσει πλεόνασμα τουλάχιστον 1.000 θέσεων εργασίας στην Commerzbank

Σχετικά άρθρα