Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα στο Μαρόκο – Τρεις συλλήψεις

Τζιχαντιστές ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα στο Μαρόκο – Τρεις συλλήψεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μαρόκο, Τζιχαντιστές,

Στη σύλληψη τριών τζιχαντιστών, οι οποίοι διέθεταν εξαιρετικές δεξιότητες και γνώσεις στην οργάνωση, συγκέντρωση των υλικών και την παρασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και χημικών όπλων, προχώρησε η αστυνομία του Μαρόκο.

Σε τουριστικές περιοχές και σε υποδομές της χώρας

Ο επικεφαλής της ομάδας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, σχεδίαζε μεγάλη επίθεση σε τουριστικές περιοχές και σε υποδομές της χώρας, προκειμένου να βυθίσει το Μαρόκο στο χάος.

Είχε ήδη αρχίσει να υλοποιεί το σχέδιό του, καθώς είχε κλέψει από εργαστήρια χημικά και άλλα υλικά, τα οποία θα χρησίμευαν για την κατασκευή βομβών και μηχανισμών, τους οποίους θα τοποθετούσε σε διάφορα κεντρικά σημεία, προκαλώντας ένα μαζικό χτύπημα «άνευ προηγουμένου», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της έρευνας.

Το τζιχαντιστικό γκρουπ είχε έδρες στις πόλεις Ταντζιέρ και Εμντίκ, στις οποίες σκόπευε να δράσει σε αρχικό στάδιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τοπικών αρχών, 1.609 Μαροκινοί έχουν ταξιδέψει στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη και μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών, ενώ πάνω από 800 έχουν ενταχθεί και επισήμως στο στρατό του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικά άρθρα