Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν προς ΗΠΑ: Να προστατέψετε την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

Πούτιν προς ΗΠΑ: Να προστατέψετε την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρωπιστική Βοήθεια, Βλάντιμιρ Πούτιν, Γερμανία, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να προστατέψουν τις φάλαγγες φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά από συνάντηση που είχε μαζί του στη Μόσχα.

Η επίθεση σε αυτοκινητοπομπή κοντά στο Χαλέπι τη Δευτέρα, η οποία διέκοψε την συμφωνία εκεχειρίας στη χώρα, έχει πυροδοτήσει νέα αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η ευθύνη ανήκει σε ρωσικά μαχητικά, κάτι το οποίο αρνείται η Μόσχα, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε χθες ότι ένα μη επανδρωμένο σκάφος των ΗΠΑ βρισκόταν στην περιοχή όταν έγινε η επίθεση.

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πούτιν για περίπου μία ώρα την Τετάρτη, είπε ότι ο Ρώσος ηγέτης αρνείται την συμμετοχή της Ρωσίας στο συμβάν και πρόσθεσε ότι ο Πούτιν έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την επανεγκατάσταση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Συρία.

Η επιθυμία του Πούτιν είναι «να μην είναι διαθέσιμη μόνο η Ρωσία με τις δικές της δυνάμεις για την παρακολούθηση τέτοιων αποστολών» αλλά να συμμετέχουν και οι ΗΠΑ, σημείωσε ο αντικαγκελάριος.

«Αυτό αποτελεί μία από τις μεγάλες διαφωνίες – ότι οι Αμερικανοί δεν είναι διατεθειμένοι να το κάνουν αυτό – τουλάχιστον μέχρι στιγμής», πρόσθεσε ο Γκάμπριελ, ο οποίος προέτρεψε τον Ρώσο ηγέτη να χρησιμοποιήσει το κύρος του για να πείσει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να αποκλιμακώσει την ένταση στη Συρία.

Η Γερμανία πιστεύει ότι ο συριακός στρατός συμμετείχε στην επίθεση, είπε ο Γκάμπριελ στον Πούτιν.

«Ασφαλώς δεν συμφωνήσαμε σε αυτό το θέμα» δήλωσε ο Γκάμπριελ.

Σχετικά άρθρα