Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν την Τζουντ Αλ Ακσά της Συρίας τρομοκρατική οργάνωση

Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν την Τζουντ Αλ Ακσά της Συρίας τρομοκρατική οργάνωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Τζουντ Αλ Ακσά, Χάμα (Επιφάνεια),

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια οι ΗΠΑ αλλά τελικά το αποφάσισαν να συμπεριλάβουν την τζιχαντιστική οργάνωση Τζουντ Αλ Ακσά, που μάχεται στη Συρία, στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η τεσσάρων ετών οργάνωση ήταν αρχικά μονάδα του Μετώπου Αλ Νούσρα, του κυρίως βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, πριν διαχωριστεί για να πραγματοποιεί επιχειρήσεις αυτόνομα.

Σήμερα η Τζουντ Αλ Ακσά δρα κυρίως στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χάμα της Συρίας και παραμένει ανοιχτά σύμμαχος με την Αλ Νούσρα, που έχει μετονομαστεί σε Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατέληξε ότι η Τζουντ Αλ Ακσά είχε πραγματοποιήσει δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στην Ιντλίμπ τον Μάρτιο του 2015 και είχε διαπράξει τη σφαγή 40 αμάχων τον Φεβρουάριο του 2014 στη Μαάν στην κεντρική Χάμα.

Από τη στιγμή που η οργάνωση κηρύχθηκε ως τρομοκρατική απαγορεύονται οι χρηματικές ενισχύσεις ή συναλλαγές Αμερικανών πολιτών προς αυτή ενώ τα μέλη της θα συλληφθούν ως τρομοκράτες εάν πέσουν στα χέρια των αμερικανικών Αρχών.

Σχετικά άρθρα