Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 12 τζιχαντιστές επειδή δείλιασαν στη μάχη

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 12 τζιχαντιστές επειδή δείλιασαν στη μάχη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εκτέλεσε την Τρίτη 12 τζιχαντιστές της με την κατηγορία ότι δείλιασαν την ώρα της μάχης -στα βόρεια της επαρχίας Ράκα στη Συρία– και τράπηκαν σε φυγή.

Η πόλη Ράκα θεωρείται η ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και η επαρχία που την περιβάλλει είναι η “καρδιά” του λεγόμενου “χαλιφάτου”.

Στα βόρεια της επαρχίας Ράκα προελαύνουν αργά αλλά σταθερά προς την πρωτεύουσα οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που υποστηρίζονται αεροπορικώς από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Εκεί διεξάγονται πολλές μάχες μεταξύ δημοκρατικών και τζιχαντιστών.

“Η ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους αποκεφάλισε 12 μέλη της οργάνωσης επειδή εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή απέναντι στις SDF δίχως προηγούμενη άδεια ή εντολή”, εξήγησε ο μιντιακός ακτιβιστής Αμπού Ιμπραήμ Αλ Ρακάουι μιλώντας στο ARA News.

“Οι τζιχαντιστές εκτελέστηκαν το απόγευμα της Τρίτης μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους στο κέντρο της πόλης Ράκα”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία που τους καταδίκασε σε θάνατο, τους βρήκε ενόχους “προδοσίας” επειδή “αρνήθηκαν να υπηρετήσουν το χαλιφάτο”.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει εκτελέσει εκατοντάδες άνδρες του στη Συρία και στο Ιράκ επειδή δείλιασαν την ώρα της μάχης.

Σχετικά άρθρα