Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιποτάκτησε ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη

Λιποτάκτησε ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Ο Αμπού Ιμάν Αλ Ιράκι, κορυφαίος οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και εκπρόσωπος των τρομοκρατών στη βορειοδυτική επαρχία Νινευή του Ιράκ, έγινε γνωστό την Τρίτη ότι λιποτάκτησε από το Ισλαμικό Κράτος.

“Ο Αλ Ιράκι διέφυγε με την οικογένειά του. Το γραφείο και το σπίτι του στη Μοσούλη, στην επαρχία της Νινευή, βρέθηκαν άδεια ύστερα από έφοδο της “θρησκευτικής Αστυνομίας” Χίσμπα, η οποία είχε πληροφορίες ότι σκόπευε να φύγει”, μετέδωσε ο ακτιβιστής Αμπντουλάχ Αλ Μάλα μιλώντας στο ARA News.

Η ηγεσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορεί τον Αλ Ιράκι για προδοσία και διέταξε τους τζιχαντιστές να τον αναζητήσουν.

Ο Αμπού Ιμάν Αλ Ιράκι ήταν ο δεύτερος επίσημος εκπρόσωπος της τρομοκρατικής οργάνωσης μετά τον Αμπού Μοχάμεντ Αλ Αντνάνι, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι πριν τρεις εβδομάδες.

Την προηγούμενη εβδομάδα ακόμα ένας αξιωματούχος του ISIS από τη Μοσούλη λιποτάκτησε.

Ο Μαχμούντ Μουχάμαντ Σουλαϊμάν, αρχηγός της “θρησκευτικής Αστυνομίας” Χίσμπα στη Μοσούλη και στενός φίλος του “χαλίφη” Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, εγκατέλειψε την πόλη δίχως να αφήσει ίχνη πίσω του.

Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα ιρακινά στρατεύματα πλησιάζουν από τα νότια της πόλης για να τη θέσουν σε πολιορκία.

Πολλοί κορυφαίοι αρχηγοί της τρομοκρατικής οργάνωσης έχουν αρχίσει να λιποτακτούν, σε κάποιες περιπτώσεις έχουν πάρει μαζί τους και μεγάλα ποσά από τα χρήματα της οργάνωσης.

Σχετικά άρθρα