Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέντε εκατ. άνθρωποι κινδυνεύουν από ασιτία στη Σομαλία

Πέντε  εκατ. άνθρωποι κινδυνεύουν από ασιτία στη Σομαλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρωπιστική Κρίση, Σομαλία,

Η διεθνής διπλωματία έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην επίλυση του συριακού, στη Σομαλία, ωστόσο, η ανθρωπιστική κρίση είναι ανάλογη με εκείνη στη Συρία, καθώς, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, πάνω από 5 εκατ. άνθρωποι κινδυνεύουν από ασιτία και πολλαπλάσιοι βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης.

Eκατοντάδες χιλιάδες παιδιά

Ανάμεσά τους βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 300.000 θύματα μέχρι τον Φεβρουάριο από τον πόλεμο που διεξάγεται μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών της αλ Σαμπάαμπ, η οποία αποτελεί παρακλάδι της αλ Κάιντα.

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη Σομαλία από την Κένυα, καθώς η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να κλείσει τον μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο, ώστε να ανακόψει το ρυθμό των τρομοκρατικών επιθέσεων που εξαπέλυαν τα μέλη της αλ Σαμπάαμπ εντός της επικράτειάς της.

Το πλάνο προβλέπει το οριστικό κλείσιμο του καταυλισμού τον Νοέμβριο, ενώ δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την ασφαλή μεταφορά των χιλιάδων αυτών οικογενειών, καθώς και για τη συντήρησή τους αφού επιστρέφουν στο έδαφος της Σομαλίας.katon

Σχετικά άρθρα