Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος πουλά τα ανθρώπινα όργανα τραυματιών τζιχαντιστών

Το Ισλαμικό Κράτος πουλά τα ανθρώπινα όργανα τραυματιών τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Εμπόριο Ανθρωπίνων Οργάνων, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Αφού το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχασε τις περισσότερες πηγές εσόδων του στο Ιράκ, αύξησε το λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων, το οποίο γίνεται από τα νοσοκομεία της Μοσούλης.

Μια τοπική πηγή μέσα από την κατεχόμενη ιρακινή μεγαλούπολη ενημέρωσε το IraqiNews ότι η τρομοκρατική οργάνωση πήρε 23 ανθρώπινα όργανα από μέλη της που είχαν μεταφερθεί τραυματίες σε νοσοκομεία της Μοσούλης και στη συνέχεια τα πούλησαν.

Μια ειδική ομάδα γιατρών, που υπακούει στην ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης, αφαίρεσε τα όργανα από 23 τραυματίες τζιχαντιστές που νοσηλεύονταν στη Μοσούλη.

Τα όργανα μεταφέρθηκαν υπό αυστηρή φύλαξη από το νοσοκομείο στα περίχωρα της πόλης όπου διοχετεύθηκαν στα κυκλώματα εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων που συνεργάζονται με τους τρομοκράτες.

Ότι το Ισλαμικό Κράτος κάνει λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων είναι γνωστό.

Στις αρχές του 2015 ο Ιρακινός Πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη κάλεσε τον οργανισμό να ερευνήσει το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων που διεξάγουν οι τρομοκράτες και είχε αποκαλύψει τότε ότι μεγάλος αριθμός πτωμάτων πολιτών, που είχαν βρεθεί σε ομαδικούς τάφους, ύστερα από νεκροψίες αποκάλυψαν ότι τους είχαν αφαιρεθεί όργανα.

Πηγές μέσα από τη Μοσούλη έχουν στο παρελθόν καταγγείλει ότι οι καταδικασθέντες σε θάνατο οδηγούνται σε νοσοκομεία και τους αφαιρούνται νεφρά, μάτια, καρδιές κ.α. για να πωληθούν στη μαύρη αγορά.

Σχετικά άρθρα