Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Μύλος” στη Συρία από την επίθεση τουρκόφιλων τζιχαντιστών σε Αμερικανούς κομάντος

“Μύλος” στη Συρία από την επίθεση τουρκόφιλων τζιχαντιστών σε Αμερικανούς κομάντος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Ραΐ, Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζαραμπλούς, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, όπως μετάδωσε πρώτο το TRIBUNE, 25 Αμερικανοί κομάντος ήρθαν αντιμέτωποι με τουρκόφιλους τζιχαντιστές, στην πόλη Αλ Ραΐ στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Οι μισθοφόροι “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές του Ερντογάν, ένα συνονθύλευμα από κατσαπλιάδες της Αλ Κάιντα, του FSA, των Τουρκμένων και των Γκρίζων Λύκων, μόλις είδαν τους Αμερικανούς στρατιώτες (τυπικά συμμάχους τους) να εισέρχονται στην Αλ Ραΐ, τους πλησίασαν εξαγριωμένοι και βρίζοντάς τους ως “άπιστους” απείλησαν να τους σφάξουν.

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δεν έχασαν την ευκαιρία και εκμεταλλευόμενες την εχθρική ενέργεια των τυρκόφιλων τζιχαντιστών έσπευσαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Αμερικανούς.

Οι ΗΠΑ έχουν “καταφέρει” να είναι σύμμαχοι τόσο των Κούρδων (YPG) και των SDF όσο και των τουρκόφιλων τζιχαντιστών (FSA), ενώ Κούρδοι και τουρκόφιλοι είναι ορκισμένοι εχθροί μεταξύ τους.

Οι Κούρδοι μάλιστα δεν περιορίστηκαν μόνο στην έκφραση αλληλεγγύης το πήγαν ακόμα παραπέρα. Ύψωσαν αμερικανικές και βρετανικές σημαίες κατά μήκος των συνόρων τους στο συριακό έδαφος με την Τουρκία.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Qasioun, που πρόσκειται στους φιλότουρκους τζιχαντιστές, μετέδωσε ότι οι “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές διαμαρτυρήθηκαν επειδή η Αμερική εισέβαλε στη Συρία και για αυτό ζήτησαν από τα αμερικανικά στρατεύματα να αποσυρθούν.

Δηλαδή, οι ίδιοι τζιχαντιστές που τελούν υπό τουρκική διοίκηση και εισέβαλαν στη βορειοδυτική Συρία, δυτικά του Ευφράτη, υποστηριζόμενοι από τουρκικά τανκς και ειδικές δυνάμεις στις 24 Αυγούστου, στα πλαίσια της τουρκικής επιχείρισης “Ασπίδα του Ευφράτη”, δηλαδή οι μισθοφόροι εισβολείς των Τούρκων, κατηγορούν τους Αμερικανούς για εισβολή.

Η αλήθεια είναι, πέρα από τις “τρέλες” της τουρκικής προπαγάνδας που διαδίδει απίθανα πράγματα συνεχώς, ότι οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους εχθρεύονται τους Αμερικανούς επειδή συμμάχησαν με τους Κούρδους και αρνούνται να χαλάσουν αυτή τη συνεργασία.

Ο αναλυτής Τσαρλς Λίστερ, από την Ουάσιγκτον, θεωρεί ότι η εχθρική συμπεριφορά των τζιχαντιστών ήταν μεγάλο λάθος.

Η Τζούλι Λενάρζ, εκτελεστική διευθύντρια του Κέντρου Ανθρώπινης Ασφάλειας, σχολίασε με τη σειρά της μιλώντας στο ARA News:

“Αυτά παθαίνεις όταν κάνεις “κολεγιά” με υποστηριζόμενους από την Τουρκία ισλαμιστές εις βάρος των πραγματικών σου συμμάχων, YPG και SDF”.

“Οι εικόνες που μας έρχονται από την Τζαραμπλούς”, συνεχίζει η ίδια αναφερόμενη στην πόλη που παρέδωσε το Ισλαμικό Κράτος στις 24 Αυγούστου στους Τούρκους, “γεννάνε το ερώτημα εάν η πόλη όντως απελευθερώθηκε. Στις περιοχές που έχουν απελευθερώσει οι SDF βλέπουμε γυναίκες δίχως μπούρκες, άνδρες να καπνίζουν δημοσίως, τα παιδιά να παίζουν στους δρόμους, η ζωή να επιστρέφει στα φυσιολογικά της”.

Στην κατεχόμενη όμως από τους Τούρκους και μισθοφόρους τους Τζαραμπλούς, “φαίνεται ότι το Ισλαμικό Κράτος αντικαταστάθηκε από τους τουρκόφιλους ισλαμιστές, που συνεχίζουν το σφιχτό χαλινάρι στην πόλη”, είπε η Λενάρζ.

Κουρδικές και συριακές πηγές έχουν κατηγορήσει την Τουρκία ότι πήρε την Τζαραμπλούς ύστερα από συνεννόηση με το Ισλαμικό Κράτος, δηλαδή η πόλη παραδόθηκε, ενώ πολλοί τζιχαντιστές του ISIS εντάχθηκαν στις υπό τουρκική διοίκηση “αντάρτικες δυνάμεις”, φορώντας μάλιστα και τουρκικές στολές.

Η Λενάρζ επίσης παρατηρεί ότι οι “αντάρτες” που φαίνονται στο βίντεο να διώχνουν τους Αμερικανούς από την Αλ Ραΐ δεν έχουν εμφάνιση “μετριοπαθών”, εννοώντας ότι της θυμίζουν “παλικάρια του ISIS”.

Δείτε το βίντεο για να έχετε εικόνα:

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες οφείλουν να ξεκαθαρίσουν ποιες αρχές και αξίες επιθυμούν να υποστηρίξουν στη Συρία”, λέει η Λενάρζ, καλώντας τις ΗΠΑ να διαλέξουν μεταξύ των Κούρδων και Αράβων δημοκρατικών των SDF και των φιλότουρκων ισλαμιστών.

Ενοχλημένοι από την πολιτική της Ουάσιγκτον, που προσπαθεί να είναι “και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ”, είναι και οι Αμερικανοί εθελοντές που πολέμησαν και συνεχίζουν να πολεμουν στο πλευρό των Κούρδων.

Σχετικά άρθρα