Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Ποιοι θα ψηφίσουν Χίλαρι Κλίντον και ποιοι Ντόναλντ Τραμπ

Δημοσκόπηση: Ποιοι θα ψηφίσουν Χίλαρι Κλίντον και ποιοι Ντόναλντ Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Χίλαρι Κλίντον,

Ακτινογραφία των ψηφοφόρων της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον καταγράφει προβάδισμα ανάμεσα στις μειονότητες, τις γυναίκες, τους ανθρώπους με εισόδημα άνω των 75.000 δολαρίων το χρόνο και όσους χαρακτηρίζονται από μετριοπαθείς πολιτικές πεποιθήσεις.

Ο αντίπαλος της, υποψήφιος των Ρεπουμπλικανων Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται να προηγείται ανάμεσα στους λευκούς, τους άνδρες, τους συχνά εκκλησιαζόμενους και όσους βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης.

Πάντως, η δημοσκόπηση που διεξήχθη από τις 9 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, δείχνει ότι η Χίλαρι Κλίντον προηγείται κατά τέσσερις μονάδες του αντιπάλου της υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, με 42% έναντι 38%.

Ένας στους πέντε πιθανούς ψηφοφόρους (20%) δηλώνει πως δεν υποστηρίζει κανέναν από τους δύο υποψηφίους για την αμερικανική προεδρία.

Παράλληλα, σύμφωνα με μια ξεχωριστή έρευνα της Ipsos, που διεξήχθη κατά το ίδιο διάστημα, οι περισσότεροι Αμερικανοί εμφανίζονται να μην ανησυχούν σχετικά με την υγεία των δύο βασικών υποψηφίων, δηλώνοντας πως το θέμα δεν “επηρεάζει” τον τρόπο που θα ψηφίσουν.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, με δείγμα 1.579 πιθανών ψηφοφόρων και έχει ποσοστό στατιστικού σφάλματος ±3%.

Σχετικά άρθρα