Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την Κριμαία ως μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την Κριμαία ως μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοκρατία της Κριμαίας, Εκλογές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κριμαία, Ουκρανία, Ρωσία, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τάταροι - Τούρκοι, Τζον Κίρμπι,

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα» των ρωσικών βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή στην Κριμαία, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα και δεν θα αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα των εκλογών για τη ρωσική Δούμα που διεξάγονται στις 18 Σεπτεμβρίου στην Κριμαία, υπό ρωσική κατοχή», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κίρμπι.

Δυόμισι χρόνια μετά την προσάρτησή της από τη Μόσχα, η στρατηγικής σημασίας χερσόνησος του Εύξεινου Πόντου θα λάβει μέρος για πρώτη φορά σε εκλογές για την ανάδειξη βουλευτών του ρωσικού εθνικού κοινοβουλίου.

«Η θέση μας για την Κριμαία είναι ξεκάθαρη: η χερσόνησος παραμένει αναπόσπαστο τμήμα της Ουκρανίας», υπογράμμισε ο κ. Κίρμπι.

«Οι κυρώσεις που έχουν ληφθεί κατά της Ρωσίας θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρις ότου η Ρωσία παραδώσει τον έλεγχο της Κριμαίας στην Ουκρανία», συνέχισε.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Κριμαία, περιλαμβανομένης και της κατάστασης της κοινότητας των Τατάρων (σημαντικής μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας που στην πλειονότητά της αντιτίθεται στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία) και για τις πολλές αναφορές για εξαφανισμένους και για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Κριμαία καταλήφθηκε από ρωσικά στρατεύματα και εν συνεχεία προσαρτήθηκε τον Μάρτιο του 2014 στη Ρωσία, έπειτα από δημοψήφισμα το οποίο χαρακτήρισε παράνομο η πλειονότητα των χωρών του ΟΗΕ.

Σχεδόν 110 εκατομμύρια εκλογείς καλούνται να ψηφίσουν την Κυριακή για την ανανέωση των 450 εδρών της Κρατικής Δούμας, κάτω σώματος του ρωσικού κοινοβουλίου, στην οποία κυριαρχεί το κυβερνών, δεξιό κόμμα Ενωμένη Ρωσία, από το οποίο προέρχονται τόσο ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν όσο και ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Σχετικά άρθρα