Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες απειλές Κιμ για πυρηνική δοκιμή στις ΗΠΑ

Νέες απειλές Κιμ για πυρηνική δοκιμή στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κιμ Γιονγκ Ουν, Πυρηνικά Όπλα, Πυρηνική Ενέργεια,

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας δήλωσε την Πέμπτη πως η χώρα του είναι έτοιμη να εξαπολύσει “ακόμη μια επίθεση” ενάντια στις “προκλήσεις” των ΗΠΑ, καθώς αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πτήσεις στον εναέριο χώρο της Νοτίου Κορέας, σε μια ένδειξη συμπαράστασης προς την σύμμαχο της, έπειτα από την τελευταία πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την ισχυρότερη πυρηνική δοκιμή, που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, ανακοινώνοντας ότι έχει την δυνατότητα να τοποθετήσει πυρηνικές κεφαλές σε βαλλιστικούς πυραύλους, κλιμακώνοντας τις απειλές της προς τους αντιπάλους της, παρά τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να κάμψουν το οπλικό πυρηνικό της πρόγραμμα.

Δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1 πέταξαν την Τρίτη πάνω από την Νότια Κορέα, προκαλώντας την καταδίκη της Πιονγκγιάνγκ.

“Eτοιμοι να εξαπολύσουμε μια ακόμη επίθεση εναντίον προκλήσεων των ΗΠΑ”

“Ο λαός της Βόρειας Κορέας είναι έτοιμος να εξαπολύσει μια ακόμη επίθεση εναντίον προκλήσεων των ΗΠΑ”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ρι Γιονγκ Χο κατά την διάρκεια ομιλίας του, μεταφρασμένη στα ισπανικά, σε μια συνάντηση των χωρών του Κινήματος των Αδέσμευτων που πραγματοποιείται στην Βενεζουέλα.

Η Σεούλ έχει επίσης τονίσει πως η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να διεξάγει μια νέα πυρηνική δοκιμή .

Η τελευταία πυρηνική δοκιμή προκάλεσε νέες πιέσεις από την μεριά των ΗΠΑ και της Νοτίου Κορέας για επέκταση των διεθνών κυρώσεων, με την Πιονγκγιάνγκ να χαρακτηρίζει “αστείες” τις πιέσεις αυτές, διαμηνύοντας ότι θα συνεχίσει να ενισχύει την ισχύ του πυρηνικού της οπλοστασίου

Σχετικά άρθρα