Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταγγελία: Η Τουρκία σκοτώνει αμάχους στη Συρία και λέει ότι είναι μέλη του PKK!

Καταγγελία: Η Τουρκία σκοτώνει αμάχους στη Συρία και λέει ότι είναι μέλη του PKK!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Human Rights Watch, Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζαραμπλούς, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι 24 άμαχοι σκοτώθηκαν σε τουρκικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Αυγούστου στη βορειοδυτική Συρία, και κατηγόρησε την Άγκυρα ότι δεν ταυτοποιεί σωστά τους στόχους της.

Το Human Rights Watch αναφερόταν σε επιδρομή που σημειώθηκε στις 28 Αυγούστου κατά τη διάρκεια της τουρκικής επιχείρησης “Ασπίδα του Ευφράτη” στη βόρεια Συρία, στόχος της οποίας είναι -υποτίθεται- η εκδίωξη των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αλλά στοχεύει ενάντια στους Κούρδους αντάρτες.

Το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού τότε είχε κάνει λόγο για τον θάνατο “25 τρομοκρατών” του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και της -σύμφωνα με την Τουρκία- συριακής του πτέρυγας, του PYD, τονίζοντας ότι οι κουρδικές δυνάμεις είχαν πάρει “όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε άμαχοι που ζουν στην περιοχή να μην υποστούν καμιά απώλεια”.

Ωστόσο το HRW δηλώνει η τουρκική επιδρομή στοίχισε τη ζωή “24 αμάχων, ανάμεσά τους 6 παιδιά καθώς και μεταξύ 10 και 15 μαχητών που κρύβονταν ανάμεσα στους άμαχους”.

“Οι πληροφορίες που διαθέτουμε μας κάνουν να πιστεύουμε ότι τα δύο στρατόπεδα (η Άγκυρα και οι Κούρδοι αντάρτες) θα έπρεπε να είχαν κάνει περισσότερα για να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες μεταξύ των αμάχων λαμβάνοντας υπόψη το πολεμικό δίκαιο”, αναφέρει το HRW, βάζοντας στην ίδια μοίρα την Τουρκία που επιτίθεται με τους Κούρδους που αμύνονται, λες και οι Κούρδοι ευθύνονται που τους βομβαρδίζουν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής τους οποίους επικαλείται το HRW, o τουρκικός στρατός έπληξε μέλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF, που συγκροτούνται από Κούρδους και δημοκρατικούς Άραβες αντάρτες) “που μόλις είχαν αποβιβαστεί από τα στρατιωτικά τους οχήματα κοντά σε κτίρια κατοικιών, όπου περίπου 40 άνθρωποι είχαν καταφύγει για να προστατευτούν από τις μάχες που μαίνονταν εκεί κοντά”.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο χωριό Σουραϊσάτ, 12 χλμ. νοτίως της συριακής πόλης Τζαραμπλούς, το οποίο παρέδωσαν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στους υποστηριζόμενους από την Άγκυρα φιλότουρκους τζιχαντιστές του FSA μερικές ώρες μετά την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης.

Σχετικά άρθρα