Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Αυτοσυγκράτηση” στο θέμα της μπούρκας ζήτησε η Μέρκελ

“Αυτοσυγκράτηση” στο θέμα της μπούρκας ζήτησε η Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Θρησκευτική Ελευθερία, Ισλάμ, Μουσουλμάνοι, Μπούρκα,

Ανοχή προς τις άλλες θρησκείες και αυτοσυγκράτηση σχετικά με το θέμα της απαγόρευσης της πλήρους κάλυψης του προσώπου των γυναικών, συνέστησε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

«Σε αυτό περιλαμβάνεται και η θρησκευτική ελευθερία, προκειμένου οι άνθρωποι να μπορούν να εκφράζουν δημόσια την πίστη τους και να ευθυγραμμίζονται με τις παραδόσεις και τις θρησκευτικές διδασκαλίες τους, ακόμη και αν κάποιες θρησκευτικές συμπεριφορές μας ξενίζουν, δήλωσε η Μέρκελ στη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου για τις θρησκευτικές ελευθερίες που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Βερολίνο.

«Αυτό ισχύει επίσης και σε ό,τι αφορά τον κώδικα ενδυμασίας», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος, για να επισημάνει ότι «το δικαίωμα της ελευθερίας προστατεύει και την ελευθερία του να είναι κανείς διαφορετικός από ό,τι θέλει ή φαντάζεται η πλειονότητα».

Επανέλαβε ωστόσο ότι η ίδια προσωπικά θεωρεί την πλήρη κάλυψη ως εμπόδιο για την κοινωνική ενσωμάτωση, διευκρινίζοντας πάντως ότι περιορισμοί μπορούν να υπάρξουν μόνο εφόσον παραβιάζονται άλλα θεμελιώδη δικαιώματα – τα δικαιώματα των άλλων ή η αρχή της ουδετερότητας του κράτους προς τις θρησκείες.

Σχετικά άρθρα