Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ιρακινή αεροπορία έριξε προκηρύξεις στη Μοσούλη – Πλησιάζει η μεγάλη επίθεση

Η ιρακινή αεροπορία έριξε προκηρύξεις στη Μοσούλη – Πλησιάζει η μεγάλη επίθεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Πηγή μέσα από την τζιχαντοκρατούμενη Μοσούλη ενημέρωσε την Τετάρτη το IraqiNews ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) προειδοποίησε τους κατοίκους της Μοσούλης ότι θα τιμωρηθεί με 20 βουρδουλιές όποιος βρεθεί να έχει στην κατοχή του προκηρύξεις που έριξε η ιρακινή κυβέρνηση το βράδυ της Τρίτης με αεροπλάνα πάνω από την πόλη.

“Καθώς οι ιρακινές δυνάμεις προετοιμάζονται να επιτεθούν ολομέτωπα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία [Νινευή], πολεμικά αεροπλάνα έριξαν προκηρύξεις το βράδυ της Τρίτης προειδοποιώντας τους κατοίκους της Μοσούλης να μείνουν μακριά από τις θέσεις του ISIS. Από το πρωί της Τετάρτης εκατοντάδες τζιχαντιστές σε όλη την πόλη κινητοποιήθηκαν για να μαζέψουν τα φυλλάδια και προειδοποίησαν τους κατοίκους ότι θα τιμωρηθεί με 20 βουρδουλιές όποιος βρεθεί να τα έχει στην κατοχή του”, είπε η πηγή.

Σύμφωνα με το IraqiNews τα φυλλάδια ενημερώνουν τους πολίτες ότι:

“Οι ιρακινές δυνάμεις θα συνεχίσουν την απελευθέρωση των περιοχών σας από το ISIS, για αυτό σας ζητάμε να μείνετε μακρυά από εξοπλισμένα σημεία και περιοχές”.

Τα φυλλάδια επίσης ζητούν από τον ντόπιο πληθυσμό να συνεργαστεί με τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας ώστε να επιστρέψει το συντομότερο η ζωή τους σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Η Μοσούλη καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014. Ο ιρακινός στρατός έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να απελευθερώσει την πόλη πριν το τέλος του 2016.

Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ. Πριν καταληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος είχε τουλάχιστον 2.000.000 κατοίκους.

Σχετικά άρθρα