Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αχράρ Αλ Σαμ (τουρκόφιλοι φονιάδες) παραβιάζουν την εκεχειρία στη Συρία

Η Αχράρ Αλ Σαμ (τουρκόφιλοι φονιάδες) παραβιάζουν την εκεχειρία στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχράρ Αλ Σαμ, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρωσία, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Η Ρωσία κατηγόρησε την Τετάρτη την τζιχαντιστική τουρκόφιλη μισθοφορική οργάνωση Αχράρ Αλ Σαμ, ένα από τα παρακλάδια της Αλ Κάιντα, για τις περισσότερες παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία.

Η Αχράρ Αλ Σαμ, το άμεσα ελεγχόμενο από την Τουρκία παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ενισχύεται κυρίως από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, αλλά και το Κατάρ, ωστόσο η Μόσχα την χαρακτήρισε «ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ».

Η Αχράρ Αλ Σαμ συμφωνήθηκε να μετέχει στην εκεχειρία αν και πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση, στην εκεχειρία που τώρα παραβιάζει.

Η Ρωσία αποδέχεται επί της ουσίας μόνο τα τμήματα της συριακής αντιπολίτευσης και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) τα οποία συνεργάζονται με τους Κούρδους της βόρειας Συρίας στο πλαίσιο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και έχει πολλάκις σημειώσει ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διαχωρίσει κανείς τους τρομοκράτες από τους Σύρους αντάρτες.

Ο Εθνικός Συνασπισμός των Συριακών Επαναστατικών και Αντιπολιτευτικών Δυνάμεων, πολιτική «ομπρέλα» της ισλαμιστικής τουρκόφιλης συριακής αντιπολίτευσης, καταγγέλλει σε καθημερινή βάση τη Ρωσία ως σύμμαχο του καθεστώτος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ και για εγκλήματα πολέμου, όπως ο βομβαρδισμός νοσοκομείων και αμάχων σε περιοχές που ελέγχουν οι Σύροι ισλαμιστές.

Σχετικά άρθρα