Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με “σοβαρές συνέπειες” απείλησε τη Βόρεια Κορέα ο Ομπάμα μετά την πυρηνική δοκιμή

Με “σοβαρές συνέπειες” απείλησε τη Βόρεια Κορέα ο Ομπάμα μετά την πυρηνική δοκιμή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπάρακ Ομπάμα, Πυρηνικά Όπλα,

Οι προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας θα έχουν «σοβαρές συνέπειες» προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μετά την πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ.

Η Σούζαν Ράις, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ενημέρωσε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αμέσως μετά την καταγραφή της σεισμικής δόνησης, κοντά στο πεδίο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.

Ο Ομπάμα επανέλαβε στη σταθερή δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια των συμμάχων τους στην Ασία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Την πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα καταδίκασε και η Γαλλία.

«Η Γαλλία καταδικάζει σθεναρά τη νέα πυρηνική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ από τη Βόρεια Κορέα, ενώ καλεί το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ, να αντιδράσει μετά την παραβίαση των αποφάσεών του» ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η γαλλική προεδρία.

Νωρίτερα η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την επιτυχή διεξαγωγή της 5ης πυρηνικής δοκιμής της, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές αναφορές της Σεούλ, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε επίσης ότι είναι δυνατή πλέον η τοποθέτηση πυρηνικών κεφαλών σε βαλλιστικούς πυραύλους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπήρξε διαρροή πυρηνικού υλικού από τη δοκιμή, ούτε επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Σχετικά άρθρα