Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκροί δύο Κούρδοι Πεσμεργκά σε μάχη με Ιρανούς στρατιώτες

Νεκροί δύο Κούρδοι Πεσμεργκά σε μάχη με Ιρανούς στρατιώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα Ιράν (KDPI), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά,

Δύο μαχητές Κούρδοι Πεσμεργκά του Ιράν σκοτώθηκαν την Τρίτη σε συγκρούσεις με τις ιρανικές δυνάμεις σε περιοχές κοντά στα σύνορα Ιράν και ιρακινού Κουρδιστάν.

“Μια ομάδα Πεσμεργκά του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος Ιράν (KDPI) κινούνταν στην περιοχή στις 6 Σεπτεμβρίου όταν έπεσαν σε ενέδρα [του στρατού] κοντά στα χωριά Κανιζάρντ, Γουάρντε και Γκιλκάντ”, ανέφεραν οι ιρανικές Αρχές.

Οι Κούρδοι αντάρτες έπεσαν σε ενέδρα που τους είχε στηθεί με νάρκες που ανατινάχτηκαν.

Αμέσως μετά οι Ιρανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ πάνω στους Κούρδους Πεσμεργκά και τους έριξαν μέχρι και με ρουκέτες, σκοτώνοντας δύο Πεσμεργκά ενώ οι υπόλοιποι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και στη συνέχεια να διαφύγουν δίχως άλλες απώλειες.

Από την ιρανική πλευρά είναι άγνωστο εάν υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες. Οι δύο νεκροί Πεσμεργκά είναι ο Αζάντ Αλί και ο Αμίρ Καντεριάν.

Οι Κούρδοι του Ιράν, που αποτελούν το 10% του πληθυσμού της χώρας, τα τελευταία 20 χρόνια τηρούσαν εκεχειρία με την Τεχεράνη.

Η περσική τυραννία όμως πάνω στους Κούρδους, οι οποίοι είναι οι αρχαίοι Μηδοί, έχει γίνει πλέον ανυπόφορη και κάπως έτσι ξέσπασε πάλι το αντάρτικο νωρίτερα το 2016.

Κούρδοι (Μηδοί) και Πέρσες είναι συγγενείς και αμφότεροι ιρανικά έθνη. Από την αρχαιότητα όμως οι Κούρδοι διατηρούν διακριτή εθνική ταυτότητα από τους Πέρσες “ξαδέλφους” τους.

Σχετικά άρθρα