Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άδειασμα ολκής από ΗΠΑ στον Ερντογάν: Μαζί με τους Κούρδους ο πόλεμος στην τρομοκρατία

Άδειασμα ολκής από ΗΠΑ στον Ερντογάν: Μαζί με τους Κούρδους ο πόλεμος στην τρομοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άστον Κάρτερ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Δεν έχουν τέλος τα “χαστούκια” στον σουλτάνο του Βοσπόρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τις ΗΠΑ.

Την ώρα που ο ίδιος αποκαλεί όλους τους Κούρδους (Τουρκίας και Συρίας) “τρομοκράτες” για να εξυπηρετήσει την πολιτική του στη βόρεια Συρία και τα κουρδικά εδάφη, οι ΗΠΑ διαμηνύουν πως “θέλουμε την Τουρκία και τους Κούρδους μαζί στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία στη Συρία”.

Τάδε έφη ο γγ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ.

Η δήλωση αυτή έρχεται την ώρα που το καθεστώς Ερντογάν χαρακτηρίζει τρομοκράτες τις κουρδικές δυνάμεις YPG και SDF που πολεμούν στη Συρία ενάντια στους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε διαμηνύσει στον Μπαράκ Ομπάμα ότι η Τουρκία θα πολεμήσει τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και το κουρδικό PYD που αποτελεί πολιτικό βραχίονα του YPG και μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!

Ωστόσο οι ΗΠΑ συνεχίζουν να “αδειάζουν” τον Ερντογάν, τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν όλες τις πλευρές, δηλαδή και τους κατά το τουρκικό καθεστώς “τρομοκράτες”.

“Έχουμε μιλήσει με όλες τις πλευρές και αυτό που συνάγεται είναι ότι όλοι προσπαθούν να πολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος” πρόσθεσε ο Κάρτερ, τονίζοντας πως “αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο για τις ΗΠΑ”.

“Θέλουμε να συνεργαστούμε και με τις δύο πλευρές. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες μεταξύ τους, ωστόσο πρωταρχικής σημασίας είναι η μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές” τόνισε ο Κάρτερ.

“Για αυτό το λόγο οι ΗΠΑ θα δουλέψουν ώστε να αποφευχθούν μάχες μεταξύ των Κούρδων και των υποστηριζόμενων από την Τουρκία στη Συρία” πρόσθεσε, απευθύνοντας τα καρφιά του για τη στήριξη που παρέχει η Άγκυρα στους “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές.

“Παράλληλα εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι θα μπορέσουν να φέρουν εις πέρας το έργο τους χωρίς να έρθουν σε συμμαχία ο ένας με τον άλλον. Αυτό κάνουμε τόσο καιρό και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε” πρόσθεσε ο Κάρτερ.

Σχετικά άρθρα