Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές τρέχουν να σωθούν από τους Κούρδους και εγκαταλείπουν την αλ Μπαμπ

Τζιχαντιστές τρέχουν να σωθούν από τους Κούρδους και εγκαταλείπουν την αλ Μπαμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Μπαμπ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εγκαταλείπουν άρον άρον το στρατηγείο του στην πόλη αλ Μπαμπ της Συρίας, στα περίχωρα της πόλης Χαλέπι, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το Aranews.

“Δεκάδες τζιχαντιστές με οχήματα εγκαταλείπουν την αλ Μπαμπ κουβαλώντας βαρύ οπλισμό. Κατευθύνονται στην πόλη Khafsa” αναφέρει στο Aranews ο Nasim Babi.

Καλά πληροφορημένες πηγές στην αλ Μπαμπ αναφέρουν πως το μεγάλο στραηγείο των τζιχαντιστών εθεάθη εγκαταλελειμένο την Πέμπτη.

Το αρχηγείο του Ισλαμικού Κράτους περιλάμβανε το δικαστήριο της Σαρία, τα κεντρικά της Αστυνομίας, στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών καθώς και αποθήκες όπλων.

Οι τζιχαντιστές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν άρον άρον την Αλ Μπαμπ καθώς οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις υπό κουρδική καθοδήγηση (SDF) συνεχίζουν την προέλασή τους προς την Αλ Μπαμπ στο βόρειο Χαλέπι.

“Το Ισλαμικό Κράτος δέχθηκε σφοδρές πιέσεις στην Αλ Μπαμπ. Η απόφαση για να εγκαταλειφθούν τα κεντρικά των τζιχαντιστών πάρθηκε μετά την περαιτέρω ανάπτυξη των δυνάμεων SDF στη στρατηγικής σημασίας Μανμπίτζ” αναφέρει ο Κούρδος επικεφαλής των SDF Habun Osman.

Σημειώνεται ότι η πόλη Αλ Μπαμπ βρισκόταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών από τις 14 Οκτωβρίου του 2014.

Σχετικά άρθρα