Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βουλγαρία παραμένει ανήσυχη για τις προσφυγικές ροές από την Τουρκία

Η Βουλγαρία παραμένει ανήσυχη για τις προσφυγικές ροές από την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλγαρία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Μετανάστες, Ντανιέλ Μίτοφ, Πρόσφυγες, Τουρκία,

Η Τουρκία οφείλει να εφαρμόσει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανεισδοχή των μεταναστών και των προσφύγων, πριν δοθεί στους Τούρκους υπηκόους το δικαίωμα να ταξιδεύουν στον χώρο Σένγκεν χωρίς θεωρήσεις διαβατηρίου, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ντανιέλ Μίτοφ.

«Η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας πρέπει να ισχύσει, να εφαρμοστεί», είπε ο Μίτοφ στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι που εγκατέλειψαν τις χώρες τους για να σωθούν από τους πολέμους, κυρίως Σύροι, έφθασαν στην Ευρώπη το 2015, πολλοί μέσω της επικράτειας της Τουρκίας, και πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Βουλγαρία, εκφράζουν φόβους περί νέας μαζικής έλευσης προσφύγων και μεταναστών εάν η συμφωνία ακυρωθεί.

«Αυτό στο οποίο θέλουμε να δώσουμε έμφαση είναι ότι η συμφωνία επανεισδοχής πρέπει να εφαρμοστεί πριν καταργηθεί η βίζα», είπε ο επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας.

Στις σχέσεις των Βρυξελλών και της Άγκυρας επικρατεί ένταση αφότου κυβερνήσεις κρατών μελών της Ε.Ε. επέκριναν την τουρκική κυβέρνηση για τις εκκαθαρίσεις εναντίον όσων θεωρεί ότι συμμετείχαν ή υποστηρίζουν τους οργανωτές του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε την Τρίτη ότι η υπόσχεση της Άγκυρας πως θα υποδέχεται τους πρόσφυγες από την εμπόλεμη Συρία στο έδαφός της θα ακυρωθεί εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση αθετήσει την δική της υπόσχεση να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους.

Σχετικά άρθρα