Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντιπρόεδρος ΑΚΡ: Πιο επικίνδυνος και από τον ιό Ζίκα ο Γκιουλέν

Αντιπρόεδρος ΑΚΡ: Πιο επικίνδυνος και από τον ιό Ζίκα ο Γκιουλέν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Πραξικόπημα, Πραξικόπημα Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Φετουλάχ Γκιουλέν,

“Η τρομοκρατική οργάνωση FETO είναι πιο επικίνδυνη από τον ιό Ζίκα», δήλωσε στους δημοσιογράφους  ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Μεχντί Εκέρ. Ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) έκανε τις σχετικές δηλώσεις από το αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης λίγο πριν αναχωρήσει με αντιπροσωπεία για τις ΗΠΑ.

Εκεί η τουρκική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με μέλη του Κογκρέσου, δημοσιογράφους και αμερικανικές think tank με στόχο την ενημέρωση για την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε στην γειτονική χώρα στις 15 Ιουλίου.

Αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνησή του υποστήριξαν ότι «ενορχηστρωτής» του πραξικοπήματος ήταν ο Φετουλάχ Γκιουλέν, αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ κληρικός του οποίου η οργάνωση FETO έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από την κυβέρνηση Ερντογάν.

“Η FETO έδωσε οκτώ εκατ. δολάρια για να ασκήσει πίεση σε εταιρείες”

«Η FETO έδωσε οκτώ εκατ. δολάρια για να ασκήσει πίεση σε εταιρείες το περασμένο έτος. Αυτό το ποσόν είναι μεγαλύτερο από τα ποσά που διαθέτουν διεθνείς εταιρείες για διαφήμιση. Μια ομάδα σαν αυτή είναι πιο επικίνδυνη από τον ιό Ζίκα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Εκέρ.

Η Άγκυρα έχει ζητήσει επανειλημμένα από τις ΗΠΑ την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα υποστήριξε ότι η χώρα του θα βοηθήσει, ώστε να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι πρωταίτιοι του αποτυχημένου πραξικοπήματος κατά την συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G20 στην Κίνα.

Σχετικά άρθρα