Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν στην Κολωνία – Ηχηρό μήνυμα προς τον Ερντογάν (βίντεο)

Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν στην Κολωνία – Ηχηρό μήνυμα προς τον Ερντογάν (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, Γερμανία, Διαδηλώσεις, Κολωνία, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Σαλέχ Μουσλίμ,

Δυναμική απάντηση έδωσαν 30 χιλιάδες Κούρδοι διαδηλωτές μέσα από την Κολωνία, στο ίδιο σημείο που ο Ερντογάν διοργάνωσε την τουρκολαοσύναξή του στις 31 Ιουλίου με πρόσχημα την εκδήλωση αλληλεγγύης στην τουρκική κυβέρνηση απέναντι στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

kourdoi

Οι Κούρδοι της Γερμανίας αψήφησαν το τουρκικό παρακράτος που δρα στη Γερμανία με 6.000 πράκτορες [διαβάστε εδώ] και συμμετείχαν στο 24ο Διεθνές Κουρδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Κολωνίας και στην κεντρική του εκδήλωση, στην ομιλία του σοσιαλιστή Κούρδου ηγέτη της Ροζάβα (συριακό Κουρδιστάν) Σαλέχ Μουσλίμ.

Ο συμπρόεδρος του κουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος στη Συρία, του PYD, το οποίο είναι και μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς χάρη και στον Γιώργο Παπανδρέου (τα σωστά να λέγονται), απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους μιλώντας στα κουρδικά, αραβικά και τουρκικά, αναφέροντας ότι οι Κούρδοι, οι Ασσύριοι και οι Άραβες στη βόρεια Συρία προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν ένα φιλελεύθερο και ομοσπονδιακό σύστημα ώστε να λυθούν τα προβλήματα της περιοχής.

Ο Μουσλίμ υπογράμμισε ότι οι Κούρδοι ηγούνται του αγώνα για δημοκρατία και της μάχης ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και τους συμμάχους του σε όλο τον κόσμο.

Το μοντέλο της Ροζάβα είναι ένα μοντέλο λύσης που ανήκει ως ιδέα στον φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και αφορά όλη τη Μέση Ανατολή, ενώ οι Κούρδοι γράφουν σήμερα στη Ροζάβα (βόρεια Συρία) ιστορία, όπως τόνισε.

Ανέφερε ακόμα ότι οι Κούρδοι σέβονται όλους τους λαούς της περιοχής και αγωνίζονται για την Αδελφοσύνη, και προειδοποίησε την Τουρκία ότι θα χάσει στη Συρία όπως έχασε και το Ισλαμικό Κράτος πρόσφατα.

Ο Μουσλίμ κατέκρινε την υποστήριξη της Τουρκίας στο Ισλαμικό Κράτος και είπε ότι η Ροζάβα ουδέποτε αποτέλεσε απειλή για τους λαούς της Τουρκίας.

Οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα υπέρ του Οτσαλάν και κατά του Ερντογάν, που τον αποκαλούσαν “δολοφόνο”.

Δείτε βίντεο από την κουρδική συγκέντρωση στην Κολωνία με την ομιλία του Κούρδου ηγέτη της Συρίας:

Σχετικά άρθρα